Home / Reizigerszorg
Mail dit naar een kennis
X
Ontvanger e-mail: Uw e-mail:
Omschrijving:
Uw naam:
Print deze pagina

Reizigerszorg

Het team Reizigerszorg van GGD IJsselland verzorgt de vaccinaties en gezondheidsadviezen voor reizigers. Daarnaast verzorgt het team de beroepsgebondenvaccinaties voor werknemers en studenten die inentingen nodig hebben voor hun beroep. Het team Reizigerszorg bestaat uit artsen, verpleegkundigen en doktersassistenten.

 

Reizigerszorg
Reizen staat voor genieten! Genieten van de vrije tijd, de omgeving, de cultuur en het eten. Of het nou gaat om een vakantiereis of een zakelijke reis, u zorgen maken is wel het laatste wat u wilt. Om gezond op reis te gaan en gezond weer terug te keren is een goede voorbereiding belangrijk. Het team Reizigerszorg helpt u hierbij graag.

 

Beroepsgebonden vaccinaties

Werknemers die vanwege hun beroep of studie in contact komen met bloed, bloedproducten, lichaamsvocht, ontlasting of lichaamsvocht, lopen een beroepsmatig gevaar om een besmetting met een infectie op te lopen.  Voor hun wordt vaccinatie aanbevolen. Ook  werknemers die voor hun werk reizen naar het buitenland lopen een verhoogd risico. Het team Reizigerszorg verzorgt ook deze beroepsgebonden vaccinaties.

 

Lees meer over Beroepsgebonden vaccinaties bij GGD IJsselland.

 

Locaties
De Reizigerszorg van GGD IJsselland heeft een locatie in Zwolle en Deventer.

 

Afspraak
U kunt op twee manieren een afspraak maken voor het reizigersspreekuur in Zwolle of Deventer:

 

Gezondheidsverklaring
U kunt voorafgaand aan uw afspraak alvast de gezondheidsverklaring invullen.

 

Meer informatie
Op de website GGD Reisvaccinaties vindt u o.a. informatie over:

 

Vragen?

Heeft u vragen? U kunt ons ook mailen: reizigerszorg@ggdijsselland.nl

 

  Nieuws Uitbraak Chikungunya 22-12-2014 In het Caraïbische gebied, Midden en Zuid Amerika en de Pacific eilanden is sprake van een uitbraak van Chikungunya. Deze uitbraak is al een tijd aan de gang (sinds december 2013), maar blijft aanhouden. Ook in een aantal landen waar Nederlanders vaak op vakantie gaan (Aruba, St Maarten, Suriname) is het virus bij een aantal personen vastgesteld. Meer... Aangepast vaccinatiebeleid voor langere reis naar Pakistan, Syrië en Kameroen 04-07-2014 Vanaf eind juni 2014 geldt een aangepast vaccinatiebeleid voor reizigers die langer dan 4 weken naar Pakistan, Syrië of Kameroen gaan. Dit vanwege een internationale verspreiding van het poliovirus. Meer... Geen nieuwe MERS-patienten in Nederland 04-07-2014 Meer...