Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

Boosterprik

Een boostervaccinatie is een extra prik om de bescherming tegen corona op peil te brengen. Dit helpt tegen ernstige ziekte en sterfte door het coronavirus. De boostervaccinatie moet in ieder geval 3 maanden na de laatste coronavaccinatie of -besmetting gegeven worden.

Booster met mRNA-vaccin

Je krijgt een boostervaccinatie met een mRNA-vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Je kunt zelf niet kiezen welk vaccin je krijgt. Het maakt niet uit welk vaccin je eerder hebt gekregen. Meer informatie over de boosterprik vind je op rivm.nl.

Met en zonder afspraak

Iedereen van 18 jaar of ouder kan de boosterprik halen. Dat kan met en zonder afspraak.

Jongeren tot 18 jaar

De gezondheidsraad heeft nog geen uitspraak gedaan over de boosterprik voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Het is niet bekend of zij een uitnodiging krijgen voor de boosterprik.

Boosterprik zonder afspraak

Je kunt zonder afspraak langskomen op onze vaccinatielocaties. Bekijk de locaties en actuele openingstijden. Neem je mondkapje en identiteitsbewijs mee. 

Boosterprik met afspraak

Natuurlijk kun je ook nog steeds je boosterprik krijgen op afspraak. Dan gaat de afspraak ook iets sneller, omdat je dan al geregistreerd bent. Maak online een afspraak coronavaccinatie-afspraak.nl. Je hebt hiervoor een DigiD nodig. Nog geen DigiD? Vraag hem hier aan. Als het online maken van een afspraak niet lukt, kun je bellen naar 0800 - 7070.

Afspraak verzetten als je klachten hebt

Heb je coronagerelateerde klachten? Verzet dan je afspraak. Je kunt de landelijke afsprakenlijn 0800 - 7070 bellen om je afspraak te annuleren en meteen een nieuwe afspraak te maken. Dit kan niet via de regionale GGD.

Booster gehad? Voeg je QR-code toe

Vaccinaties worden niet automatisch omgezet tot QR-code. Daarom moet je na elke prik je vaccinatiegegevens opnieuw ophalen in de CoronaCheck-app door in te loggen met DigiD via het ‘+’teken rechtsboven in de app. Lees hier hoe. Heb je liever een papieren vaccinatiebewijs? Kijk dan op de website van CoronaCheck. Wanneer je geen smartphone of computer hebt kan je ook bellen met 0800-1421 om telefonisch een papieren vaccinatiebewijs aan te vragen. 

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.