Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Publiek Mijn gezondheid Infectieziekten  Test op het coronavirus

Test op het coronavirus

Heb je klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Of kun je minder goed ruiken en is je smaak minder? Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus, zodat je weet waar je aan toe bent. Je kunt je al voor een test op het coronavirus aanmelden als je milde klachten hebt. De test is gratis. Bel om een afspraak te maken het landelijke nummer 0800 - 1202. Dit nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Je kunt dan terecht op een van de vier testlocaties in onze regio. Er is vanaf 1 juni geen testlocatie meer op de hoofdlocatie van GGD IJsselland. Patiënten in het ziekenhuis met klachten die passen bij het coronavirus worden daar getest.

Er is nog geen test beschikbaar om te zien of je al besmet bent geweest met het coronavirus. Je kunt bij de GGD geen non-COVID-19-verklaring krijgen. 

Locaties voor testen

Vanaf 1 juni testen we op vier locaties in de regio:

  • aan de Schonenvaardersstraat 5 in Deventer,
  • aan de Veldkampweg 23-25 in Ommen,
  • aan de Dolderweg 1 in Steenwijk en
  • aan de Boerendanserdijk 41b in Zwolle (per 1 juli verhuist deze testlocatie naar Ceintuurbaan 15 in Zwolle)

Lees voor meer informatie het nieuwsbericht 'GGD IJsselland opent testlocaties coronavirus'. 

Testuitslag

Na je test hoor je binnen 48 uur wat de uitslag is. Je wordt hierover gebeld. Bel niet naar de GGD voor je testuitslag, je wordt gebeld door het landelijke callcenter met je testuitslag.

Als de test positief is

Alleen bij een positieve testuitslag bellen wij jou. We starten dan meteen met ons bron- en contactonderzoek. Was jouw test positief en heb je vragen over je uitslag of over het bron- en contactonderzoek? Dan kun je ons tijdens kantooruren bellen via 088 - 443 03 70. Je kunt ons ook mailen via uitslagcovid@ggdijsselland.nl en dan bellen we je zo snel mogelijk terug (in het weekeind kan dat een dag later zijn).

Meer informatie

Laatste update: 7 juli 2020