Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Publiek Mijn gezondheid Infectieziekten  Test op het coronavirus

Test op het coronavirus

Heb je klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Of kun je minder goed ruiken en is je smaak minder? Iedereen met klachten kan zich laten testen op het coronavirus, zodat je weet waar je aan toe bent. Je kunt je al voor een test op het coronavirus aanmelden als je milde klachten hebt. De test is gratis. Maak je afspraak online via Rijksoverheid.nl/coronatest (met je DigiD) of bel om een afspraak te maken het landelijke nummer 0800 - 1202. Dit nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Je kunt dan terecht op een van de vier testlocaties in onze regio. Patiënten in het ziekenhuis met klachten die passen bij het coronavirus worden daar getest.
Werk je als zorgmedewerker, onderwijzer of leerkracht? Dan kom je in aanmerking voor testen met voorrang. Bel dan voor een afspraak 0800 - 8101 (dagelijks bereikbaar van 7.30 tot 20.00 uur).

We verzoeken je een mondneusmasker te dragen als je je door ons laat testen. 

Er is nog geen test beschikbaar om te zien of je al besmet bent geweest met het coronavirus. Je kunt bij de GGD geen non-COVID-19-verklaring krijgen. 

Locaties voor testen

We testen op zeven locaties in de regio:

  • Hannoverstraat 2 in Deventer
  • Kollergang 5 in Hardenberg
  • Veldkampweg 23 in Ommen
  • Zompstraat 27 in Raalte
  • Meppelerweg 32 in Steenwijk 
  • Tasveld 17, IJsselmuiden
  • Ceintuurbaan 15 in Zwolle

 

Testuitslag

Na je test hoor je binnen 24 uur wat de uitslag is (soms duurt het iets langer). Je wordt hierover gebeld. Je kunt je uitslag ook zelf inzien. Ook als je telefonisch een afspraak voor een test hebt gemaakt kun je de uitslag  bekijken met je DigiD via https://coronatest.nl/

Als de test positief is

Is de testuitslag positief en woon je in de regio IJsselland? Dan word je door ons gebeld. We starten dan meteen met ons bron- en contactonderzoek. Was jouw test positief en heb je vragen over je uitslag of over het bron- en contactonderzoek? Dan kun je ons tijdens kantooruren bellen via 088 - 443 03 70. Je kunt ons ook mailen via uitslagcovid@ggdijsselland.nl en dan bellen we je zo snel mogelijk terug (in het weekeind kan dat een dag later zijn).

Informatie over de PCR-test en sneltesten

Je kunt je gratis laten testen op een testlocatie van de GGD. Maar je kunt je nu ook laten testen door een commercieel bedrijf waarvan de testen goedgekeurd zijn door het RIVM. Een test bij deze bedrijven is niet gratis.

Wil je je laten testen door een commercieel bedrijf? Kijk dan eerst of het om een goedgekeurde test gaat: dat wil zeggen een PCR-test of een goedgekeurde antigeentest.
Wat zijn de verschillen? En welke testen zijn betrouwbaar? We hebben de informatie voor je op een rij gezet.

Meer informatie