Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

Coronavaccinatie 5 tot 12 jaar

Sinds 18 januari 2022 krijgen kinderen van 5 tot en met 11 jaar een uitnodigingsbrief met belangrijke informatie over de vaccinatie tegen corona. Wil je je kind laten vaccineren? Bel dan de landelijke afsprakenlijn: 0800 - 70 70. Lees meer over coronavaccinatie voor kinderen op rijksoverheid.nl en ggdghor.nl.


Wel of niet vaccineren?

Een van de belangrijkste redenen om kinderen van 5 tot en met 11 jaar te vaccineren is om MIS-C te voorkomen. Dit is een zeldzame maar ernstige ontstekingsziekte, die kinderen na het doormaken van corona kunnen ontwikkelen. Uit nieuwe onderzoeksresultaten blijkt nu dat kinderen die eerder corona hebben doorgemaakt, daar al een goede bescherming tegen hebben. Zij hebben geen vaccinaties meer nodig.

Maar een kind vaccineren, ook uit andere overwegingen, kan nog altijd. Bijvoorbeeld het voorkomen van besmettingen bij kwetsbare huisgenoten of andere dierbaren. Jij beslist of je jouw kind wil laten vaccineren. Het is belangrijk dat je een goede keuze kunt maken voor je kind. De informatie op rijksoverheid.nl kan helpen bij jouw keuze.

1 of 2 prikken met speciale kinderdosis

Kinderen tot 12 jaar krijgen 1 of 2 prikken met een kinderdosis van het BioNTech/Pfizer-vaccin. Heeft je kind al corona gehad en is hij of zij verder gezond? Dan is één prik voldoende. Wacht minimaal 3 maanden na de corona-infectie met de afspraak. Heeft je kind geen corona gehad? Dan krijgt hij of zij 2 prikken, 8 weken na elkaar. Kinderen met een verhoogd medisch risico krijgen altijd 2 prikken, 4 weken na elkaar.

Prikangst

Is je kind bang voor prikken? Onze medewerkers weten wat ze doen en hoe ze je kind op het gemak kunnen stellen. Op ggdghor.nl geven we je graag wat tips over hoe je je kind het beste voorbereidt.

Alleen op afspraak

Kinderen van 5 tot en met 11 jaar kunnen alleen op afspraak en onder begeleiding van een ouder worden geprikt. De ouder moet een identiteitsbewijs laten zien. Het vaccineren van je kind kan bij de meeste vaccinatielocaties van GGD IJsselland.

Afspraak maken

Wil je je kind laten vaccineren? Bel dan naar de landelijke afsprakenlijn: 0800 - 7070 (maandag t/m vrijdag: 9 - 17 uur).

Vaccinatiebewijs

Na de prik krijgt je kind een papieren registratiekaart mee als vaccinatiebewijs. Voor kinderen onder de 13 jaar wordt in Nederland geen QR-code gebruikt. In andere landen kan er wel naar worden gevraagd. Je kunt dan met de DigiD van je kind een QR-code aanmaken in de CoronaCheck-app.

Coronavaccinatie vanaf 12 jaar

Jongeren vanaf 12 jaar kunnen zich ook laten vaccineren tegen corona. Dat kan met én zonder afspraak. Lees er meer over op coronavaccinatie.nl/jongeren of op jouwggd.nl. De boosterprik, die bovenop de 1e en 2e prik wordt gegeven, is nu alleen voor 18 jaar en ouder.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.