Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: GemeentenGezonde gemeenteDe rookvrije generatie Rookvrije Generatie Award IJsselland

Rookvrije Generatie Award IJsselland

Dit jaar is er naast de landelijke awards voor het eerst ook een Rookvrije Generatie Award (RVG Award) in de regio IJsselland. De RVG Award IJsselland is een wedstrijd waarbij zowel inwoners van IJsselland als een jury stemmen op het beste initiatief dat werkt aan de rookvrije generatie. Het beste initiatief wint een mooie prijs. De winnaar wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst eind juni 2022 bekend gemaakt. 

Waarom een award? 

Wij organiseren deze RVG Award IJsselland om de personen en initiatieven die in IJsselland enthousiast bezig zijn met het organiseren en realiseren van rookvrije omgevingen in het zonnetje te zetten. Zo kunnen we elkaar inspireren en laten zien dat we stapje voor stapje meer in de buurt komen van de rookvrije generatie. 

Voorwaarden

Iedereen uit IJsselland kan een persoon of een initiatief aanmelden. Om mee te kunnen doen met de RVG Award IJsselland is een aantal voorwaarden van toepassing. 

Algemene woordwaarden:

  • Het initiatief of de persoon heeft impactvolle stappen gezet voor de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.
  • Het initiatief of de persoon heeft geen tegenstrijdige belangen die een afbreukrisico voor de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’ kunnen vormen.
  • De genomineerde is op de hoogte van de aanmelding en is akkoord.

Aanvullende voorwaarden recreatie en sport initiatieven:

  • Het terrein van de locatie is idealiter geheel rookvrij.
  • Mocht het terrein gedeeltelijk rookvrij zijn, dan wel onder de voorwaarden dat de rookzone uit het zicht geplaatst is én rookvrij is tijdens jeugdactiviteiten.
  • Het initiatief heeft de rookvrij-afspraken ingevoerd, heeft hierover gecommuniceerd naar betrokkenen en zichtbaar op het buitenterrein rookvrij-uitingen geplaatst.

Aanvullende voorwaarden rookvrije bedrijven:

Bedrijven die stappen hebben gezet of aangekondigd die grote impact hebben op de Rookvrije Generatie binnen afzienbare tijd. Voorbeelden van impactvolle stappen zijn:

  • Is gestopt met de verkoop van tabak of aanverwante producten (of heeft aangekondigd per wanneer in de nabije toekomst dit een feit is).
  • Is gestopt met het investeren in- en samenwerken met de tabaksindustrie en/of e-sigarettenfabrikanten (of heeft dat aangekondigd).
  • Heeft de communicatiekracht van het bedrijf ingezet ten behoeve van de Rookvrije Generatie.
  • Heeft een volledige rookvrije werkomgeving geïntroduceerd of aangekondigd per 1 januari 2021.

Aanvullende voorwaarden individuele personen: 

De persoon heeft vrijwillig het initiatief genomen om een bijdrage te leveren aan de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’.

Hoe gaat het in z'n werk? 

Nadat alle aanmeldingen binnen zijn, kiest iedere gemeente een lokale winnaar, die daarmee genomineerd is voor de RVG Award IJsselland. Vervolgens kan er gestemd worden op de genomineerden vanuit heel IJsselland. De publieksstemmen van inwoners van IJsselland en de regionale jury bepalen samen de uiteindelijke regionale winnaar. Deze ontvangt een mooie prijs.

Aanmelden of vragen?

Aanmelden kan vanaf 1 september 2021 tot en met 15 april 2022 via het aanmeldformulier op deze website. Je hebt dus nog alle tijd om een initiatief op te zetten en aan te melden! Initiatieven die al langer bestaan kunnen natuurlijk ook genomineerd worden. Bekijk voor meer inspiratie en ideeën ook eens de nationale website van de rookvrije generatie en de winnaars van eerdere jaren.

Heb je vragen over de RVG Award IJsselland? Stuur dan een mail naar rookvrij@ggdijsselland.nl, we helpen je graag verder. 

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.