Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op:  Gemeenten

GGD opent pop-up testlocatie in Genemuiden

In overleg met de gemeente Zwartewaterland opent GGD IJsselland dinsdag 2 november een tijdelijke testlocatie in d’Overtoom in Genemuiden. Inwoners van Zwartewaterland met corona-gerelateerde klachten of die contact hebben gehad met een besmette persoon kunnen zich hier vervolgens van maandag tot en met zaterdag laten testen. Deze locatie is alleen op afspraak geopend. Een testafspraak maken kan op coronatest.nl.

Om elkaar te beschermen

De pop-up testlocatie wordt geopend vanwege fors opgelopen besmettingscijfers in Zwartewaterland. “Om het aantal oplopende besmettingen terug te brengen, is het belangrijk dat mensen met klachten zich zo snel mogelijk laten testen”, deelt GGD-projectmanager testen Bart Goldsteen mee. “Een testlocatie dicht in de buurt vergroot de bereidheid om dit te doen. Daarom hebben we in samenspraak met de gemeente Zwartewaterland besloten om hier een pop-up testlocatie te openen.”

In familiaire kring

Bron- en contactonderzoek van GGD IJsselland wijst uit dat de besmettingen vooral optreden in familiaire kring en soms op plekken waar veel mensen tegelijk samenkomen. Marleen Luning, arts infectieziekten GGD IJsselland: ”Door je te testen bij klachten en bij een positieve uitslag in quarantaine te gaan kunnen we de verspreiding van het virus afremmen.” Ze wijst daarnaast op het belang van vaccineren en je aan de actuele corona-basisregels houden.

Samen het virus remmen

Burgemeester Eddy Bilder is dankbaar dat inwoners van Zwartewaterland nu dicht bij huis kunnen testen. “IJsselmuiden en op Marslanden bij Zwolle zijn voor veel mensen toch ver weg. Met een testlocatie in Genemuiden nemen we die drempel weg. Ik zou dan ook willen zeggen: heeft u klachten of hebt u recent contact gehad met iemand met corona, blijf dan thuis en laat u testen! Dat kan nu in onze eigen gemeente. Laten we doen wat we kunnen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.”

Dat betekent dat, naast thuisblijven en testen bij klachten, ook de andere basisregels worden nageleefd. “Was vaak en goed uw handen. Geef elkaar de ruimte: 1,5 meter blijft een veilige afstand.

Zorg voor voldoende frisse lucht”, somt de burgemeester op. Bilder wijst ook op de mogelijkheid voor vaccineren bij de huisartsen in Genemuiden. “Iedereen die nog niet gevaccineerd is en dat toch wil, kan een vaccinatie halen bij de huisartsen in De Steenpoort.”

Adres nieuwe testlocatie

De testlocatie is vanaf 2 november van maandag tot en met zaterdag voor mensen met een testafspraak geopend. d’Overtoom is gevestigd aan de Grutto 1 in Genemuiden. Je kunt voor het maken van een afspraak en voor vragen over testen het volgende nummer bellen: 0800 – 1202.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.