Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op:  Gemeenten

GGD opent tijdelijke testlocatie in Staphorst

GGD IJsselland opent dinsdag 12 oktober een tijdelijke testlocatie aan de Rietdekker 2 in Staphorst. Inwoners met klachten of die in contact zijn geweest met mensen met corona kunnen zich ook hier (op afspraak) laten testen. De locatie is de komende vier weken dagelijks geopend van 9.00 uur tot 10.30 uur en van 11.00 uur tot 12.30 uur. Bellen voor een afspraak op deze locatie kan via 0522 – 747 181 (tussen 8.30 uur en 17.00 uur).

Om elkaar te beschermen

Afgelopen week liep het aantal coronabesmettingen in de gemeente Staphorst snel op. Het bron- en contactonderzoek van GGD IJsselland laat zien dat de besmettingen in alle leeftijdsgroepen voorkomen en de meeste in familiaire kring. “Om het aantal oplopende besmettingen terug te brengen, willen we het inwoners makkelijker maken om zich te laten testen. Door te testen bij klachten en in quarantaine te gaan kunnen we het virus remmen en elkaar beschermen”, zegt burgemeester Jan ten Kate.

Afstand houden blijft belangrijk

Sinds 25 september is de anderhalve meter-regel veranderd van een verplichting in een dringend advies. Marleen Luning, arts infectieziekten GGD IJsselland: “Het is nog steeds belangrijk om afstand te houden en ook anderen ruimte te gunnen. Dan heb je een kleinere kans om besmet te raken of anderen te besmetten. En houd je natuurlijk ook aan de overige basismaatregelen. Laat je - óók als je lichte klachten hebt -  testen. Daarmee help je echt om de verspreiding van het virus tegen te gaan.” Mensen met vragen over testen kunnen bellen naar 0800 – 1202.

Informatie over vaccineren

“Vaccineren helpt om het aantal besmettingen terug te dringen”, benadrukt Marleen Luning. “GGD en gemeente vinden het belangrijk dat iedereen zich daarover goed kan laten informeren.“ Op www.ggdijsselland.nl en www.rijksoverheid.nl staat veel informatie over testen. En ook via telefoonnummer 0800 – 7070 kunnen mensen hierover vragen stellen.

Eerder tijdelijke testlocaties

GGD IJsselland heeft vaker gebruik gemaakt van tijdelijke testlocaties, waaronder in Deventer en Staphorst. De besmettingscijfers liepen door het hogere aantal testen eerst nog op maar daarna weer terug.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.