Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op:  Gemeenten

Jeugdgezondheidszorg tijdens de lockdown

De dienst verlening van het consultatiebureau gaat op aangepaste wijze door.  In dit nieuwsbericht lees je hoe onze dienstverlening eruit ziet tijdens de lockdown die 14 december 2020 aangekondigd is.

Vaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma

Vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma voor zwangeren en kinderen tot 4 jaar  gaan gewoon door.

Kinderen en jongeren die dit jaar een vaccinatie uit het Rijksvaccinatieprogramma moeten krijgen, ontvangen komende maanden een uitnodiging. Dat zijn DTP/BMR (9 jarigen) en meningokokken ACWY (14 jarigen). Meisjes krijgen in het jaar dat zij 13 worden ook HPV. Het RIVM verstuurt de uitnodigingen met de post. Het is belangrijk dat je kind op tijd laat vaccineren, zodat het  beschermd is. Neem altijd de vaccinatie oproep en je ID mee. Kom precies op tijd.

Heb je een afspraak met de jeugdarts?

Dan kun je gewoon komen. Kom niet  als jij en/of je kind(eren) klachten hebben als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Kom met één ouder per kind/afspraak. Wij zorgen ervoor dat het niet druk is in de wachtkamer.

Heb je een afspraak met de jeugdverpleegkundige?

Alle afspraken met de jeugdverpleegkundige gebeuren telefonisch. Behalve als  je anders hebt afgesproken. De inloopspreekuren gaan voorlopig niet door.

Afspraken in het basisonderwijs

Heeft je kind een afspraak met onze Jeugdgezondheidszorg op school, bijvoorbeeld als je kind ongeveer 5 of 10 jaar oud is? We nemen telefonisch contact op. 

Afspraken in het voortgezet onderwijs

Heb je een afspraak met onze Jeugdgezondheidszorg nadat je hebt meegedaan aan het gezondheidsonderzoek Jij en je gezondheid? Deze gaat niet door. Als het nodig is, bellen we je. Je mag zelf ook met de jeugdverpleegkundige bellen als je daar behoefte aan hebt. Je bent ouder dan 12 jaar. Daarom bespreken we de uitkomsten van het gezondheidsonderzoek met jou alleen.

Inloopspreekuur op afspraak

Door de Corona maatregelen kan het inloopspreekuur niet doorgaan zoals je misschien gewend bent. Toch heb je korte maar belangrijke vragen die je met je jeugdverpleegkundige wilt bespreken. Vaak zijn dat vragen over de groei. Als je net ben bevallen van je baby, na een periode van minder eten in de peuterpuberteit, of wanneer je schoolgaande kind ziek is geweest wil je zekerheid dat je kind genoeg groeit. Tegelijk kan je ook vragen hebben over het ouderschap, hoe om te gaan met de dwarse buien van je peuter of het idee dat er misschien meer achter zit dat je kind niet naar school wilt. Voor dat soort én andere vragen over opvoeden en opgroeien kan je via dit formulier aangeven dat je een afspraak wilt maken met je jeugdverpleegkundige. Wij nemen dan contact met je op en bespreken samen hoe we je goed en veilig kunnen helpen.  Je kunt ook contact opnemen via het telefoonnummer 088 - 443 07 02 (Bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 17.00 uur).

Hielprik en neonatale gehoorscreening

Door de coronamaatregelen ziet het afnemen van de hielprik en neonatale gehoorscreening er iets anders uit. Onze screener neemt, indien jouw telefoonnummer bekend is, vooraf telefonisch contact met je op. Onze screener geeft dan door dat zij die dag langskomt, stelt telefonisch diverse vragen en vraagt je om maatregelen te nemen om de contacttijd thuis zo kort en veilig mogelijk te houden. Is het niet mogelijk om vooraf telefonisch de vragen door te nemen? Dan doet onze screener dat voordat zij bij je binnenkomt. Als de screener eenmaal binnen is, probeert ze de contacttijd zo kort mogelijk te houden bij het uitvoeren van de hielprik en gehoorscreening. Het is goed om te weten dat het screeningshuisbezoek niet meetelt als 'sociaal' bezoek met een maximum aantal bezoekers per dag. Vragen en antwoorden over het de belang van de hielprik, over hoe we de hielprik in deze tijd veilig afnemen en over het gebruik van mondneusmaskers tijdens het huisbezoek vind je hier.

Heb je een vraag over het coronavirus? Er is een landelijk informatienummer voor alle vragen over corona: 0800-1351 (bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur). Je kunt op werkdagen ook contact opnemen met ons team Infectieziektebestrijding via telefoonnummer: 088 443 03 70. Op sommige dagen is het drukker dan normaal. Daardoor kan het langer duren voordat je ons aan de lijn krijgt. We vragen jullie begrip daarvoor. Je kunt je vraag ook stellen via dit contactformulier. 

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.