Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op:  Gemeenten

L-testlocatie in Zwolle gaat 4 december open

Vrijdag 4 december opent de L-testlocatie COVID-19 in de IJsselhallen in Zwolle de deuren. Deze testlocatie is voor mensen uit de regio met klachten die passen bij het coronavirus. Bij de L-testlocatie zetten we naast PCR- voor het eerst ook antigeentesten (sneltesten) in. In onze andere zeven testlocaties werken we met de reguliere PCR-test.

10 teststraten in L-testlocatie

De L-testlocatie beschikt straks over 10 teststraten waar je lopend of in je rolstoel naar binnen kunt gaan. Deze teststraten voldoen aan de veiligheids- en gezondheidsrichtlijnen van het RIVM. De L-testlocatie is net als onze andere testlocaties zeven dagen per week open voor mensen die een afspraak hebben gemaakt.

De voorbereidingen voor de L-testlocatie zijn in volle gang. Doel is de eerste week met vijf teststraten te starten en 300 testen per dag te doen, zodat we alle processen kunnen stroomlijnen. Daarna breiden we fors uit qua capaciteit.

Samenwerking

De bouw van de L-testlocatie in Zwolle is een unieke samenwerking tussen GGD IJsselland, de gemeente Zwolle, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), GGD GHOR Nederland en VNO-NCW. De opening van de L-testlocatie maakt deel uit van het landelijke opschalingsplan. Doel is dat mensen snel terecht kunnen voor een betrouwbare en gratis coronatest.

Testen? Bij ons stap je uit de auto

Bij alle testlocaties COVID-19 van GGD IJsselland, stappen bezoekers uit de auto of van de fiets om zich binnen te laten testen. We vragen iedereen zich te houden aan de anderhalve meter afstand tot elkaar en een mondneusmasker te dragen. Als mensen echt ziek zijn, kunnen ze in overleg thuis worden getest.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.