Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op:  Gemeenten

Nieuwe ronde stimuleringsregelingen voor een gezonde leefstijl

Structurele aandacht voor een gezonde leefstijl op jonge leeftijd vergroot de kans op gezondere kinderen én volwassenen. Wil je als school een boost geven aan een gezonde leefstijl? Van 6 maart tot en met 17 april 2023 kunnen scholen in het primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs verschillende stimuleringsregelingen aanvragen bij Gezonde School.

Gezonde School maakt samen met onderwijsprofessionals een gezonde leefstijl voor leerlingen en studenten vanzelfsprekend. Gezonde School biedt hiervoor een integrale gezondheidsaanpak waarmee gezondheid terugkomt in de lesstof, in de schoolomgeving, in signalering en in het beleid van de school. Een échte gezonde school, als groeiplaats voor een gezonde en vitale samenleving. Met gezonde leerlingen en studenten die lekker in hun vel zitten, gezonde keuzes maken en opgroeien tot volwassenen voor wie een gezonde leefstijl wél vanzelfsprekend is.

Met behulp van de Gezonde School-aanpak en een concreet stappenplan kunnen scholen aan de slag. Makkelijk, wetenschappelijk onderbouwd én in de praktijk bewezen. Een school maakt zelf de keuze met welk gezondheidsthema ze aan de slag gaan. Bijvoorbeeld met Welbevinden, Voeding, Mediawijsheid, Bewegen en sport of Relaties en seksualiteit. Ook krijgen scholen via Gezonde School net dat extra zetje in de vorm van tijd of geld.

Zetje nodig? Vraag een stimuleringsregeling aan!

Van 6 maart tot en met 17 april kun je één of meer stimuleringsregelingen bij Gezonde School aanvragen. Met de stimuleringsregeling ontvangt een school een geldbedrag en advies en ondersteuning van een Gezonde Schooladviseur. Het geld kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor taakuren van een Gezonde Schoolcoördinator, voor de inzet of aanschaf van een activiteit of als bijdrage in de kosten voor deelname aan de post-hbo opleiding Specialist Sportieve en Gezonde School. Zo kunnen onderwijsprofessionals zich vooral richten op de leerlingen en studenten.

Er zijn vier regelingen:

Aanvragen gaat via Mijngezondeschool.nl.

Twijfel je nog welke stimuleringsregeling het beste bij jouw school past, meld je dan aan voor een korte online voorlichtingsbijeenkomst door Gezonde School op donderdag 30 maart tussen 15.30 en 16.30 uur. Alle regelingen komen daar in vogelvlucht voorbij en dit kan je helpen bij het maken van je keuze.

Aanmelden voor de webinar Stimuleringsregelingen van 30 maart: Microsoft Forms

Heb je behoefte aan een gesprek of hulp nodig bij de aanvraag? Neem dan contact op met de Gezonde School Adviseur via gezondeschool@ggdijsselland.nl.

Samen maken we een gezonde leefstijl vanzelfsprekend.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.