Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op:  Gemeenten

Week van de Positieve Gezondheid

Deze week vieren we de eerste landelijke week van de Positieve Gezondheid. Positieve gezondheid gaat om mensen zelf, om hun veerkracht en om wat hun leven betekenisvol maakt. In de week van de Positieve Gezondheid besteden verschillende organisaties in het land aandacht aan deze andere manier van kijken naar gezondheid. De week wordt afgesloten tijdens de Conferentie 10 jaar ‘Health as the ability to adapt and self-manage’ van het Instituut for Positive Health (IPH) op donderdag 11 november. Rianne van den Berg, directeur GGD IJsselland schuift die dag aan bij een van de ronde tafels.

Positieve Gezondheid als leidraad

Positieve gezondheid is een belangrijk thema voor GGD IJsselland. In de contacten met inwoners, in onze monitors en bij keuzes voor samenwerkingspartners. Zo werkt onze nieuwe arbodienst als eerste arbodienst van Nederland samen met het IPH en heeft een groot aantal medewerkers het afgelopen anderhalf jaar de training Positieve Gezondheid gevolgd. In de regio verzorgen we inspiratiesessies en trainingen voor gemeenten en samenwerkingspartners, waaronder Steenwijkerland, Zwartewaterland en Landstede.

Regionale Beweging Positief Gezond IJsselland

In de regio IJsselland zijn veel partijen bezig met Positieve Gezondheid. GGD IJsselland is een van de samenwerkingspartners. Samen met onder andere Proscoop, Provincie Overijssel, Windesheim en Zilveren kruis werken we aan een regionale beweging waarin we van elkaar leren, elkaar stimuleren, samenwerken en ondersteunen.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.