Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op:  Gemeenten

Welke invloed heeft corona op jouw leven?

We zijn over de piek van de tweede golf heen, maar het coronavirus is nog steeds onder ons en beïnvloedt ons leven. Zowel de ziektedreiging als de landelijke maatregelen hebben nog steeds gevolgen voor het dagelijks leven. Wat hebben bijvoorbeeld de twee - gedeeltelijke - lockdowns met ons gedaan? “Daarvoor start vandaag, 12 november, een grootschalig landelijk onderzoek, uitgevoerd door de GGD’en en het RIVM. Ik roep alle inwoners, en met name jongeren, op de vragenlijst in te vullen. Dit kan tot en met aanstaande zondag. Hoe meer mensen meedoen, des te beter beeld krijgen we van de impact van het virus op ons leven en welzijn”, zegt Rilana Wessel, epidemioloog bij GGD IJsselland.

Onderzoek over corona

De afgelopen maanden zijn er meerdere onderzoeken uitgevoerd. Daaruit kwam onder meer naar voren dat ruim een kwart van de deelnemers last had van stress en 30% verwachtte in de komende zes maanden ziek te worden door het coronavirus. Is dat laatste uitgekomen? En wat betekent het virus nu voor mensen? Wat betekent het bijvoorbeeld voor je financiële situatie? Zijn er meer of minder sociale contacten? Wessel: “Ook zijn we benieuwd hoe mensen informatie over het coronavirus zoeken. Is er voldoende informatie beschikbaar en is dit makkelijk te vinden? Wat vinden inwoners van de maatregelen die nu gelden en wat doen mensen bijvoorbeeld zelf om verspreiding van het virus tegen te gaan?”

Mis niet de kans je mening te geven

Wil jij je mening geven? Doe dan mee aan dit landelijke onderzoek over corona! Dit kan tot en met zondag 15 november. Klik hier voor de vragenlijst en voor de resultaten van eerdere onderzoeken. De antwoorden op de vragen worden anoniem verwerkt en zijn nooit te herleiden tot individuele personen.

 

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.