Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op:  Gemeenten

Zelfisolatie vanwege corona? Werk mee aan ons onderzoek!

Durf of durfde je de deur niet uit door de coronacrisis? Blijf je thuis, omdat je bang bent om ziek te worden? En woon je in de regio IJsselland? Werk dan mee aan het onderzoek van GGD IJsselland naar zelfisolatie. “We willen weten wat de impact van zelfisolatie is en wat we hiervan kunnen leren voor nu en voor de toekomst. Bijvoorbeeld als je moeder chronisch ziek is en jij als kind daardoor niet naar school kunt. Dat heeft heel veel impact op het hele gezin”, zegt Rilana Wessel, epidemioloog GGD IJsselland.

Thuis blijven

Ouderen en mensen die chronisch ziek zijn, lopen meer risico om ernstig ziek te worden na besmetting met corona. Rilana Wessel: “Daarom zijn deze mensen ook heel voorzichtig met sociale contacten en kiezen ze ervoor zoveel mogelijk thuis te blijven. Het beperken van sociale contacten is niet voor niets een belangrijke maatregel om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Er zijn ook mensen die ervoor kiezen helemaal niet naar buiten te gaan. Wij noemen dat zelfisolatie.”

Behoefte aan hulp

Met het onderzoek naar zelfisolatie wil GGD IJsselland zicht krijgen op wat dit met mensen doet en welke behoefte aan hulp er is. “We willen leren hoe wij mensen in zelfisolatie kunnen helpen, voor nu en voor de toekomst.”

Aanmelden

Woon je in de regio IJsselland en zit of zat je in zelfisolatie? En wil je meepraten over de impact van zelfisolatie op jouw leven? We komen dan graag met je in contact. Tijdens een (online of telefonisch) interview van maximaal 1 uur leggen we een aantal vragen aan je voor. Je kunt je aanmelden via dit contactformulier.

Meer informatie over hoe wij omgaan met privacy kun je vinden op onze website.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.