Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

Herhaalprik

De herhaalprik, ook wel 2e booster, verbetert de werking van de eerdere vaccinaties (1 of 2 basisvaccinaties en de boosterprik). Deze herhaalprik moet in ieder geval 3 maanden na de laatste coronavaccinatie of -besmetting gegeven worden.

Voor wie?

Mensen vanaf 60 jaar, bewoners van verpleeghuizen en volwassenen met downsyndroom of een ernstige immuunstoornis.

Uitnodiging

De uitnodigingsbrief van het RIVM wordt verstuurd naar mensen die ouder zijn dan 60 jaar en die minimaal 3 maanden geleden een boosterprik hebben gehad. In de brief staat hoe je een uitnodiging kunt maken. Ben je korter dan 3 maanden geleden geboosterd? Dan volgt de brief later alsnog. Volwassenen met downsyndroom of een ernstige immuunstoornis worden via de huisarts of hun specialist uitgenodigd.

Met en zonder afspraak

Iedereen die een uitnodiging heeft ontvangen, kan een herhaalprik op onze vaccinatielocaties. 

Met afspraak

Als je een uitnodiging hebt ontvangen, kun je telefonisch een afspraak maken voor al onze vaccinatielocaties. In de brief staat uitgelegd hoe. Het is mogelijk om ook gelijk een afspraak voor je partner te maken. Dit kan alleen als hij of zij voldoet aan de voorwaarden van de herhaalprik (60 jaar of ouder en minimaal 3 maanden geleden een boosterprik of coronabesmetting gehad).

Zonder afspraak

Je kunt ook zonder afspraak een herhaalprik krijgen op al onze vaccinatielocaties. Neem de uitnodigingsbrief en je identiteitsbewijs mee.

Afspraak verzetten als je klachten hebt

Heb je coronagerelateerde klachten? Verzet of annuleer dan je afspraak. Dat kan via www.coronavaccinatie-afspraak.nl of door te bellen naar de landelijke afsprakenlijn. Dit kan niet via de regionale GGD.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.