Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Home Corona

Corona

Alleen samen krijgen we corona onder controle. Dat doen we door ons te houden aan maatregelen en bij klachten thuis te blijven. GGD IJsselland helpt mee in de bestrijding door het uitvoeren van de coronatest, bron- en contactonderzoek en coronavaccinatie. Op deze pagina vind je informatie over corona, de huidige maatregelen en de ontwikkeling van het coronavirus bij regio IJsselland.

CoronaCheck

Informatie over CoronaCheck vind je op deze pagina.

Hoe stoppen we het coronavirus?

Samen kunnen we de verspreiding van het coronavirus stoppen:

  • Houd afstand van elkaar (1,5 meter)
  • Draag een mondneusmasker
  • Nies en hoest in je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Was je handen regelmatig
  • Gebruik de CoronaMelder
  • Blijf bij (milde) klachten thuis en laat je testen op corona.
  • Maak een afspraak voor coronavaccinatie als je aan de beurt bent.

Wat zijn de huidige maatregelen?

Laatste update: 10 juli 2021

Op rijksoverheid.nl vind je actuele informatie over de maatregelen. Of bekijk de poster of het nieuwsbericht op Rijksoverheid.nl na de persconferentie van Rutte en De Jonge op 9 juli waarin maatregelen zijn aangekondigd voor de zomer die zijn ingegaan op 10 juli om 6:00 uur. Voor iedereen gelden dezelfde maatregelen, ook als je al volledig gevaccineerd bent. Er gelden nu wel andere quarantaineregels voor nauwe contacten van besmette personen die volledig gevaccineerd zijn.

Op rijksoverheid.nl staat informatie voor allerlei groepen: van ondernemers, kinderopvang en onderwijs, (openbaar) vervoer tot werknemers, reizen en op vakantie gaan. 

Ontwikkeling corona in regio IJsselland

Weten hoe het coronavirus zich ontwikkelt in de gemeenten in regio IJsselland? Bekijk de informatie op onze IJssellandscan of open de Coronamonitor die we wekelijks opstellen met Veiligheidsregio IJsselland.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.