Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Home Corona

Coronaprik

Ben je 60 jaar of ouder, zwanger of krijg je jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik? Dan kun je met een afspraak een coronaprik halen op een van onze priklocaties. Ook volwassenen en kinderen uit medische hoogrisicogroepen (bijvoorbeeld mensen met een afweerstoornis) en zorgmedewerkers met direct patiënt- en/of cliëntcontact kunnen de coronaprik halen.

Uitnodigingsbrief of zelf een afspraak maken

  • Ben je 60 jaar of ouder? Dan ontvang je vanaf 19 september een uitnodigingsbrief van het RIVM voor het halen van de coronaprik bij de GGD.
  • Ben je tussen de 18 tot en met 59 jaar oud en ontvang je jaarlijks een uitnodiging voor de griepprik, of ben je zorgmedewerker, of ben je zwanger? Dan ontvang je geen uitnodigingsbrief. Je kunt zelf een afspraak maken bij de GGD. Dit is mogelijk vanaf 16 oktober en kan 24 uur per dag met DigiD via planjeprik.nl of tijdens kantooruren via 0800-7070.
  • Kinderen van 6 maanden t/m 17 jaar en volwassenen van 18 t/m 59 jaar met een medisch verhoogd risico op een ernstig beloop door het coronavirus, kunnen de coronaprik krijgen. Voor kinderen onder de 18 jaar maak je een afspraak via telefoonnummer 0800-7070. Ben je 18 jaar of ouder, dan kun je een afspraak maken via planjeprik.nl. Wil je toch graag dat je kind de coronaprik krijgt? Bijvoorbeeld omdat er iemand in het gezin een kwetsbare gezondheid heeft? Dan kan dat ook. Overleg hierover met de GGD op telefoonnummer: 0800-7070.

Priklocaties

Klik hier voor de priklocaties en openingstijden in onze regio. Onze priklocaties hebben voldoende parkeerruimte en zijn goed toegankelijk voor minder validen. 

Corona eenvoudig uitgelegd

In dit filmpje legt Steffie corona en de coronaprik heel eenvoudig uit. Het is een filmpje met begrijpelijke en toegankelijke informatie over corona met een lees- en voorleesfunctie. Ook beschikbaar in Oekraïens, Arabisch, Bulgaars, Engels, Papiamentu, Pools, Roemeens, Somalisch en Turks.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.