Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: HomeCorona Bron- en contactonderzoek

Bron- en contactonderzoek

Je hebt te horen gekregen dat je positief getest bent en dus het coronavirus hebt. Vervelend! Vanaf nu blijf je thuis in isolatie. Je huisgenoten blijven ook thuis: zij gaan in quarantaine. Daarnaast start de GGD een bron- en contactonderzoek. De Quarantainecheck van de Rijksoverheid helpt je om te bepalen of je in quarantaine of isolatie moet. Heb je speciale instructies van de GGD ontvangen? Dan gaan die altijd voor.

Wat is bron- en contactonderzoek?

Wanneer je het coronavirus hebt, doet GGD IJsselland bron- en contactonderzoek. In een telefoongesprek bespreekt de GGD wie jou mogelijk heeft besmet en met wie je allemaal contact hebt gehad. Als de contacten die je doorgegeven hebt klachten krijgen, kunnen zij zich ook laten testen. Op de poster vind je een uitleg van de stappen die doorlopen worden of bekijk het filmpje. Luister ook naar de podcast waarin GGD'er Michiel vertelt over zijn werk als bron- en contactonderzoeker.

Vragen?

Was jouw test positief en heb je vragen over je uitslag of over het bron- en contactonderzoek? Dan kun je ons tijdens kantooruren bellen via 088 - 443 03 70. Je kunt ons ook mailen via uitslagcovid@ggdijsselland.nl en dan bellen we je zo snel mogelijk terug (in het weekeind kan dat een dag later zijn). 

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.