Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: HomeCorona Coronatest bij klachten

Coronatest bij klachten

Heb je klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Of kun je minder goed ruiken en is je smaak minder? Dan kun je je aanmelden voor een test op het coronavirus. Ook als je milde klachten hebt. Al onze testen zijn gratis. De Quarantainecheck van de Rijksoverheid helpt je om te bepalen wanneer je je moet laten testen.

Op deze pagina vind je informatie over een coronatest bij klachten. In een paar gevallen kun je je bij GGD IJsselland ook laten testen op corona zonder klachten.

Afspraak maken

  • Maak je afspraak online via Rijksoverheid.nl/coronatest (met je DigiD)
  • Of bel om een afspraak te maken het landelijke nummer 0800 - 1202. (dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur). 

Je kunt zeven dagen per week terecht op één van de testlocaties in onze regio. Op de testlocatie in Zwolle bieden we ook de antigeentest (sneltest) aan. Patiënten in het ziekenhuis met klachten die passen bij het coronavirus worden daar getest. Lees hier meer over het testen van kinderen.

Testen met voorrang (zorg en onderwijs)

Werk je in de zorg of het onderwijs? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor testen met voorrang. Bel dan voor een afspraak 0800 - 8101 (dagelijks bereikbaar van 7.30 tot 20.00 uur). Je kunt een afspraak met voorrang alleen maken door te bellen, niet via de website van Rijksoverheid! Bekijk hier welke zorgmedewerkers, leraren en medewerkers van de kinderopvang in aanmerking komen voor een coronatest met prioriteit. Een test met voorrang vindt in onze regio plaats op de testlocatie in Zwolle, Hardenberg of Deventer

Testuitslag

We streven ernaar dat je de uitslag van de test binnen 48 uur nadat je getest bent ontvangt. Ook als je telefonisch een afspraak voor een test hebt gemaakt, kun je de uitslag bekijken met je DigiD via Rijksoverheid.nl/coronatest. Je krijgt een mail als de uitslag in te zien is. Is de testuitslag positief en woon je in de regio IJsselland? Dan word je door ons gebeld voor het bron- en contactonderzoek. Woon je buiten onze regio, dan neemt de GGD van jouw regio contact op. Een positieve uitslag gaat, als je hier toestemming voor hebt gegeven, ook automatisch naar je huisarts.

Coronatest bij een commercieel bedrijf of zelftest

Je kunt je ook laten testen door een commercieel bedrijf. Een test bij deze bedrijven is niet gratis. Let op dat het om een door het RIVM goedgekeurde test gaat. We hebben de informatie voor je op een rij gezet. Daarnaast zijn nu ook zelftesten beschikbaar in Nederland. Deze test is alleen bedoeld om preventief te testen zonder klachten.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.