Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: HomeCorona Coronatest zonder klachten

Coronatest zonder klachten

Je kunt ook een test krijgen als je geen symptomen hebt. Dit kan in enkele gevallen via de GGD (gratis) of via een commerciĆ«le partij.

Coronatest via de GGD

Je kunt in een aantal gevallen ook door de GGD getest worden als je geen symptomen van corona hebt:

  • Als je naar voren komt in het bron- en contactonderzoek kun je je zonder klachten laten testen. Bijvoorbeeld als je een huisgenoot, nauw contact of overige contact bent van iemand die positief getest is. Maak dan zo snel mogelijk een testafspraak om erachter te komen of je corona hebt.
  • Ook vanaf de vijfde dag na het laatste contact met iemand die positief getest is, kun je je laten testen. Als de uitslag van die laatste test negatief is mogen huisgenoten en nauwe contacten uit quarantaine.
  • Na een melding op de CoronaMelder-app kun je je ook zonder klachten laten testen.
  • Na een buitenlandse reis kun je je vijf dagen na thuiskomst laten testen. Elke buitenlandse reis verhoogt de kans op verspreiding van het coronavirus. Moet je toch naar het buitenland, bijvoorbeeld vanwege een (aanstaand) sterfgeval in de naaste omgeving? Dan ga je bij terugkomst direct 10 dagen in quarantaine. Door een coronatest te doen op dag 5 kun je de duur van de quarantaine eventueel verkorten. De Quarantaine Reischeck helpt om juiste keuzes te maken na terugkeer in Nederland. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid.

Maak je afspraak online via Rijksoverheid.nl/coronatest (met je DigiD) of bel om een afspraak te maken het landelijke nummer 0800 - 1202. Dit nummer is zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur. Laat je bij klachten in alle gevallen zo snel mogelijk testen.

Let op: Sommige landen zien Nederland als hoog risicoland voor COVID-19. Deze landen kunnen vragen om een recente non-COVID-19-verklaring. Je kunt deze verklaring niet bij de GGD krijgen. 

Coronatest bij een commercieel bedrijf

Je kunt je ook laten testen door een commercieel bedrijf. Een test bij deze bedrijven is niet gratis. Let op dat het om een door het RIVM goedgekeurde test gaat. We hebben de informatie voor je op een rij gezet.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.