Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: HomeCorona Coronatest

Hoe regel je een herstelbewijs of bewijs positieve uitslag?

Herstelbewijs

Een herstelbewijs kun je gebruiken om aan te tonen dat je bent hersteld van corona, bijvoorbeeld als toegangsbewijs. Dit bewijs vraag je aan met je DigiD in de CoronaCheck-app, waarmee je een QR-code maakt. Het is belangrijk dat de positieve test niet jonger is dan 12 dagen en niet ouder is dan 180 dagen. Wil je je herstelbewijs op papier? Dan kun je dit printen via coronacheck.nl. Lukt dat allemaal niet? Als je via de GGD bent getest, kun je bellen naar 0800 - 5090. Ben je niet bij de GGD getest? Neem dan contact op met de betreffende testlocatie. 

Uitzonderingen

  • Als je bent getest in het buitenland, kun je geen herstelbewijs krijgen.
  • Na een positieve antistoffentest (serologische test) kun je geen herstelbewijs krijgen, omdat hiermee niet te bepalen is wanneer je COVID-19 hebt doorgemaakt.
  • Een herstelbewijs voor reizen naar het buitenland is alleen mogelijk als je getest bent met een PCR-test (een positieve antigeen-/sneltest wordt in veel landen niet geaccepteerd. Daarom ontvang je hierbij alleen een Nederlandse QR-code). 

Bewijs positieve uitslag 

Een bewijs positieve uitslag (BPU) is anders dan het herstelbewijs: dit is een document waarop staat dat je positief bent getest met de testdatum. Je ontvangt geen QR-code en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Een BPU kun je niet gebruiken als herstelbewijs, reisdocument of als toegangsbewijs. Je kunt dit bewijs wel gebruiken voor je (reis)verzekering als zij een bewijs willen zien dat je positief bent getest. Een BPU kun je opvragen bij de organisatie waar je je hebt laten testen.  

Als de positieve uitslag bij de GGD geregistreerd is en als je in de regio IJsselland* woont, kun je met onderstaand formulier een BPU bij ons opvragen. Dit formulier kun je ook gebruiken als je er niet uitkomt doordat de (commerciële) organisatie bijvoorbeeld niet meer bestaat en de testuitslag wel is gemeld bij de GGD voor bron- en contactonderzoek. We controleren je gegevens en we sturen het bewijs in Engels naar je toe via een beveiligde e-mail. 

*De volgende gemeenten liggen in de regio IJsselland: Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle. 

Bewijs van je positieve coronatest opvragen

Opvragen bewijs positieve coronatest
Door wie is de coronatest toen gedaan?

Wij gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees meer over ons privacybeleid.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.