Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: HomeCorona Coronatest

Hoe regel je een herstelbewijs of bewijs positieve uitslag?

Herstelbewijs

Een herstelbewijs is een bewijs dat je positief getest bent op aanwezigheid van het coronavirus. Dit bewijs vraag je aan met je DigiD in de CoronaCheck-app, waarmee je een QR-code maakt. Het is belangrijk dat de positieve test minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen geleden is. Je krijgt alleen een herstelbewijs als je bent getest door de GGD. Of door een andere testaanbieder die je testgegevens heeft doorgegeven aan de GGD.

Digitaal of op papier

Vanaf 12 dagen na de testdag kun je je herstelbewijs in de CoronaCheck-app toevoegen. Wil je je herstelbewijs op papier? Dan kun je dit printen via coronacheck.nl. Lukt dat allemaal niet? Als je via de GGD bent getest, kun je bellen naar 0800 - 5090. Ben je niet bij de GGD getest? Neem dan contact op met de betreffende testlocatie of gebruik het aanvraagformulier op coronatest.nl

Uitzonderingen

  • Als je bent getest in het buitenland, kun je geen herstelbewijs krijgen.
  • Na een positieve antistoffentest (serologische test) kun je geen herstelbewijs krijgen, omdat hiermee niet te bepalen is wanneer je COVID-19 hebt doorgemaakt.

Bewijs positieve uitslag 

Moet je je vakantie annuleren omdat je corona hebt? Dan kan je reisverzekeraar vragen om een Bewijs positieve uitslag (BPU). Dit is een document waarop staat dat je positief bent getest met de testdatum. Meestal is dit niet het juiste document om mee te reizen, hiervoor heb je het herstelbewijs nodig. Meer informatie over 'corona & reizen' vind je hier. 

Let op! GGD IJsselland kan alleen voor inwoners van de regio IJsselland een bewijs van positieve uitslag verstrekken. Hieronder vallen de inwoners van de gemeenten: Hardenberg, Zwolle, Deventer, Ommen, Staphorst, Dalfsen, Raalte, Steenwijkerland, Zwartewaterland, Olst-Wijhe, Kampen. Ben je woonachtig in één van deze gemeenten en heb je een ‘Bewijs positieve uitslag’ nodig? Bel dan minimaal 48 uur van tevoren naar
088 – 44 30 370 (bereikbaar op werkdagen van 8 - 17 uur, in het weekend en op feestdagen van 10 - 14 uur).

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.