Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: HomeCorona Coronatest

Vijf goede redenen om je te laten testen op corona

Wat kun jij doen om het virus te bestrijden? Zorgen dat je het virus niet oploopt én dat je het niet doorgeeft. Dan is het goed om te weten of je besmet bent. Vijf goede redenen om je te laten testen.

1. Testen is het virus bestrijden

Je doet het voor je eigen gezondheid én die van de ander. Stel dat jij het virus bij je draagt, dan kun je anderen besmetten en geef je het virus door. Misschien ben je zelf jong en heb jij geen kwetsbare mensen in je omgeving. Maar je kunt iemand besmetten die wel kwetsbaren in zijn omgeving heeft. Het virus is een soort kettingreactie. Jij bent een schakel in die ketting. Stap uit de ketting en help het virus stoppen.

2. Er is plek genoeg èn het is gratis

Wij hebben inmiddels genoeg testers, wattenstaven, beschermende kleding, testlocaties, laboratoria en ga zo maar door. Voel je dus niet bezwaard om te komen. En ook als je je al vaak eerder hebt laten testen, kun je je gewoon opnieuw aanmelden. Je kunt bij ons in ieder geval binnen 24 uur terecht. Onze testen zijn gratis en het valt ook niet onder het eigen risico van je zorgverzekering. 

3. Ook bij lichte symptomen weet je het zeker

Lichte verkoudheid? Vreemde reuk en smaak? Keelpijn of hoofdpijn? Het kunnen allemaal symptomen zijn van corona. Je hoeft niet alle symptomen te hebben om het virus bij je te dragen. Na een test weet je het zeker. Heb je het niet, dan kun je weer met een gerust hart verder.

4. Je kunt eerder uit quarantaine

In nauw contact geweest met iemand die positief is getest? Dan moet je misschien in quarantaine. Je kunt vanaf de vijfde dag terecht voor een test. Is die negatief? Dan kun je meteen uit quarantaine. Hoe dat werkt vertellen we je tijdens het bron- en contactonderzoek of je krijgt een melding in de CoronaMelder-app.

5. Het is belangrijk dat wij het weten

Om het virus te  bestrijden, is het belangrijk dat wij zo goed mogelijk kunnen bijhouden hoeveel mensen COVID-19 hebben, waar zij het coronavirus hebben opgelopen en met wie zij contact hebben gehad. Denk dus niet: ik weet het wel zeker, want mijn collega of partner had het ook. Laat je testen! Dan kunnen wij het virus beter bestrijden.

 

De Quarantainecheck van de Rijksoverheid helpt je om te bepalen of je in quarantaine moet en wanneer je je moet laten testen. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.