Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: HomeCoronaCoronavaccinatie Coronavaccinatie voor zorgmedewerkers

Coronavaccinatie voor zorgmedewerkers

Behoor je tot de groep zorgmedewerkers die wij als GGD vaccineren? Dan krijg je de uitnodiging van je werkgever (koepelorganisatie) die hiervoor gebruik maakt van informatie van het RIVM. Je hoeft hiervoor zelf niets te doen! Nadat je de uitnodiging ontvangt, kun je een afspraak maken via het landelijke callcenter van de GGD-en. Dit nummer staat in de brief. Je maakt gelijk twee afspraken. Bij de afspraakbevestiging zit ook een gezondheidsverklaring om in te vullen en mee te nemen naar de vaccinatie.

Vaccinatielocaties

Er zijn meerdere vaccinatielocaties in Nederland en er komen er steeds meer bij. GGD IJsselland heeft locaties voor coronavaccinatie in Zwolle (IJsselhallen) en Hardenberg (Evenementenhal). Je kunt zelf kiezen waar je je laat vaccineren. Dit kan ook in een andere plaats (andere GGD-regio), bijvoorbeeld omdat je daar dichterbij woont of werkt. De locaties van GGD IJsselland beschikken over veel parkeerruimte en zijn ook toegankelijk voor mensen met een fysieke beperking.

Dit neem je mee naar je afspraak:

Wil je bij bezoek aan de priklocatie het volgende meenemen? 

 • Je identificatiebewijs (een ID-kaart of paspoort);
 • Je afspraakbevestiging;
 • De uitnodigingsbrief;
 • De ingevulde lijst met vragen over je gezondheid;
 • Trek kleding aan waarbij je makkelijk je bovenarm kunt ontbloten;
 • Een mondkapje

Als je verkouden bent of andere coronagerelateerde klachten hebt, wil je dan je afspraak verzetten? Je kunt het callcenter bellen om je afspraak te annuleren en meteen een nieuwe afspraak maken. 

Blijft de afspraak voor mijn tweede vaccinatie staan?

Misschien heb je in de media gehoord dat de tweede vaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer later mag worden gegeven dan na drie weken? Dit is inderdaad door de minister besloten. Had jij al een afspraak na drie weken staan voor je tweede vaccinatie? Dan blijft deze gewoon staan. Alleen bij nieuwe afspraken wordt de tweede vaccinatie na een tussenperiode van 35 tot 42 dagen gepland.

Ik heb nog geen uitnodiging gekregen. Wat kan ik doen?

 • Bekijk hier de pagina van volgorde vaccinatie bij zorgmedewerkers van de Rijksoverheid.
 • Ben je zorgmedewerker in verpleeghuis, gehandicaptenzorg, wijkverpleging of Wmo-ondersteuning en heb je nog geen uitnodiging gekregen? Doe dan eerst navraag bij de organisatie waar je werkt, ook als je zzp-er, stagiair of uitzendkracht bent.
 • Werk je niet voor een organisatie, maar bijvoorbeeld in opdracht van particulieren? Dan volgt binnenkort meer informatie over hoe en wanneer je je aan kunt melden.
 • Ben je werkgever en is je organisatie aangesloten bij een koepel? Neem dan contact op met je koepelorganisatie.
 • Is je organisatie niet aangesloten bij een koepel? Neem dan contact op met de koepelorganisatie voor je branche: ActiZ (Corona-vragen@actiz.nl), Zorgthuisnl (vaccinatie-informatie@zorgthuisnl.nl) of VGN (corona@VGN.nl).

Zie ook het nieuwsbericht over vragen van kleine zorgorganisaties en zzp-ers van onze koepelorganisatie GGD GHOR.  

Waar kan ik heen met mijn medische vraag?

Voor medische vragen over de coronavaccinatie kun je contact opnemen met je huisarts of bellen naar het hiervoor bestemde telefoonnummer in de uitnodigingsbrief.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.