Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

Vijf goede redenen om je te laten vaccineren

Of je je laat vaccineren tegen corona is je eigen keuze. Het is niet verplicht, maar wel verstandig. Vijf goede redenen om je wèl te laten vaccineren.

1. Jezelf beschermen tegen corona

Je beschermt jezelf tegen het coronavirus. Eenmaal gevaccineerd heb je een kleinere kans besmet te raken en ziek te worden. En als je dan toch ziek wordt, ben je veel minder ziek. Covid-19 is en blijft een nare ziekte. Zelfs als je fit en jong bent, kun je er weken of maanden last van hebben. En je smaak of reuk een tijd kwijt zijn is ook een flinke inbreuk op je welzijn.

2. Mensen om je heen beschermen

Je beschermt mensen om je heen, zeker als zij kwetsbaar zijn. Je bent een virusstoppertje geworden. Stel dat jij iemand ontmoet die het virus heeft en je bent gevaccineerd, dan word jij waarschijnlijk niet besmet. De kans is dan een stuk kleiner dat jij anderen besmet, zoals je moeder, je collega of je partner.

3. Ontwikkeling remmen van nieuwe varianten van het virus

Je remt de ontwikkeling van nieuwe varianten van het virus. Die kunnen ontstaan als veel mensen besmet zijn. De meest besmettelijke virussen doen het beter dan de minder besmettelijke. En hoe besmettelijker het virus, des te meer mensen besmet raken. En zo is de cirkel rond. Vaccinatie steekt een spaak in dat wiel.

4. Minder mensen in de ziekenhuizen

Je doet het voor iedereen die zorg nodig heeft of in de zorg werkt. Als je gevaccineerd bent, word je niet zo gauw ziek en als je ziek wordt dan is het niet zo erg. Dus meer gevaccineerde mensen betekent minder mensen in de ziekenhuizen. Dan kan je zus, collega of buurman eindelijk de (uitgestelde) kanker-, hart- of heupoperatie krijgen en gaat de werkdruk van artsen en verpleegkundigen omlaag.

5. Terug naar 'normaal'

Hoe meer mensen zich laten vaccineren, des te eerder kunnen we ‘terug naar normaal’. Knuffelen met je oma, schouder aan schouder in het voetbalstadion, weer lekker naar een festival. Of ‘gewoon’ zonder coronatesten naar school.

Help jij ook mee het virus te stoppen?

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.