Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Home Corona

Omgaan met kinderen in coronatijd

Het zijn bijzondere tijden voor ons allemaal. Ook voor de kinderen. Wat kun je doen?

Praten met je kind over het coronavirus

Voor kinderen is het een spannende en bijzondere tijd. Het is goed om met je kind te praten over het coronavirus. Ook kun je ze uitleggen waarom het belangrijk is om je handen te wassen en hoe ze dit goed kunnen doen. Op de website van opvoeden.nl vind je handige tips. Of kijk afleveringen van bijvoorbeeld het jeugdjournaal terug. 
Tip: praat ook over andere onderwerpen dan het coronavirus. Wil je een beetje hulp bij het voeren van een gesprek? Maak je eigen luisterpot

Spanning

Als we met zijn allen bij elkaar zitten, geeft dat mooie momenten. Maar het kan ook meer stress geven. We zitten dichter op elkaar. Hierdoor kan er meer spanning zijn. Ook de angst voor het onbekende of het wegvallen van de vaste routines kan angst of stress geven. Wees lief voor elkaar, kijk naar mogelijkheden en leg daar de focus op. Loopt de spanning thuis op? In dit document vind je tips en telefoonnummers.

Zijn er vragen over de opvoeding van je kinderen en wil je daar graag met iemand over praten? Bel dan met onze Jeugdgezondheidszorg via 088 443 07 02 en vraag naar je eigen jeugdverpleegkundige.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.