Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Home Corona

Omgaan met kinderen in coronatijd

Het zijn bijzondere tijden voor ons allemaal. Ook voor de kinderen. Wat kun je doen?

Praten met je kind over het coronavirus

Voor kinderen is het een spannende en bijzondere tijd. Het is goed om met je kind te praten over het coronavirus. Ook kun je ze uitleggen waarom het belangrijk is om je handen te wassen en hoe ze dit goed kunnen doen. Op de website van opvoeden.nl vind je handige tips. Of kijk afleveringen van bijvoorbeeld het jeugdjournaal terug. 
Tip: praat ook over andere onderwerpen dan het coronavirus. Wil je een beetje hulp bij het voeren van een gesprek? Maak je eigen luisterpot

Spanning

Als we met zijn allen bij elkaar zitten, geeft dat mooie momenten. Maar het kan ook meer stress geven. We zitten dichter op elkaar. Hierdoor kan er meer spanning zijn. Ook de angst voor het onbekende of het wegvallen van de vaste routines kan angst of stress geven. Wees lief voor elkaar, kijk naar mogelijkheden en leg daar de focus op. Loopt de spanning thuis op? In dit document vind je tips en telefoonnummers.

Als je kind corona krijgt of heeft

Tot nu toe worden bijna alle kinderen die corona krijgen een beetje of nauwelijks ziek. Ook kinderen met een chronische aandoening lijken niet zieker te worden dan andere kinderen. Je kind kan daarom thuis uitzieken. Laat je kind pas weer naar school gaan als het 24 uur klachtenvrij is. 

Als er iemand anders in het gezin benauwdheidsklachten of verkoudheidsklachten krijgt of positief getest is, moet je je kind thuis houden. Heeft iemand in het huishouden koorts? Dan blijft iedereen thuis. 

Stream the Professor

Elke woensdagochtend om 11:00 is er een livestream op YouTube met een professor van de Universiteit Utrecht. Je kunt de professor vragen stellen via de chat aan de zijkant van het scherm.Ga naar deze website voor meer informatie. 

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.