Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: HomeCorona Testlocaties coronavirus

Testlocaties coronavirus

Er zijn zeven testlocaties in de regio IJsselland: in Deventer, Hardenberg, Ommen, Raalte, Steenwijk en IJsselmuiden en een L-locatie in Zwolle, waar we ook sneltesten afnemen. De adresgegevens en routes vind je hieronder op deze webpagina. Testen is alleen op afspraak. Je kunt een afspraak maken voor een test op het coronavirus via het landelijke afsprakennummer 0800 - 1202 (zeven dagen per week bereikbaar van 8.00 tot 20.00 uur of via www.coronatest.nl). Lees hier meer over testen en het maken van een afspraak.

Bij al onze testlocaties stap je uit de auto of van de fiets om je binnen te laten testen. Parkeren is gratis. Houd 1,5 meter afstand van elkaar en draag een mondneusmasker. Ben je afhankelijk van hulp om uit de auto te stappen of je voort te bewegen, neem dan zelf iemand mee die je kan helpen.

Iets verloren op een testlocatie (gevonden voorwerpen)? Vul het contactformulier in of bel naar: 038 - 428 14 28.

Testlocatie coronavirus Deventer

De testlocatie van GGD IJsselland in Deventer vind je aan de Essenstraat 35. Hier kun je op afspraak (online via Rijksoverheid.nl/coronatest of telefonisch 0800 - 1202) terecht voor een test op het coronavirus. We nemen op deze locatie ook antigeentesten (sneltesten) af. Hier testen wij ook medewerkers in zorg of onderwijs in de regio die in aanmerking komen voor voorrang. Bel voor een testafspraak met voorrang naar 0800 - 8101. 

Route: Volg de borden Runshopping Centre De Snipperling. (Advies: Gebruik niet je navigatie naar het adres Essenstraat 35). Je vindt ons aan het kopse eind van het parkeerterrein, naast de Gamma. Parkeer je auto op één van de parkeerplaatsen voor de testlocatie van GGD IJsselland en volg de aanwijzingen op het parkeerterrein (dus niet parkeren bij de Gamma). De ingang van de testlocatie is aan de rechterkant van het gebouw. Je kunt bij deze testlocatie binnen in de locatie of buiten bij de ingang van de locatie wachten tot je aan de beurt bent. Kom niet eerder dan 5 minuten voor je afspraak. Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

Testlocatie coronavirus Hardenberg

De testlocatie in Hardenberg is op het adres Kollergang 5. Hier kun je op afspraak (online via Rijksoverheid.nl/coronatest of telefonisch 0800 - 1202) terecht voor een test op het coronavirus. Hier testen wij ook medewerkers in zorg of onderwijs in de regio die in aanmerking komen voor voorrang. Bel voor een testafspraak met voorrang naar 0800 - 8101.

Route: Ga vanaf de N34 of vanuit Hardenberg de N343 op richting Slagharen en Dedemsvaart en het bedrijventerrein Haardijk. Sla bij het eerste verkeerslicht linksaf, richting bedrijventerrein Haardijk, de straat Koningsspil in. Neem op de rotonde de eerste afslag rechts naar de Kollergang. Na ongeveer 150 meter vind je de testlocatie aan je linkerhand. Parkeer je auto of fiets op het parkeerterrein dat voor en naast het gebouw ligt. De ingang van de testlocatie is aan de linkerkant van het gebouw.

Testlocatie coronavirus Ommen

De testlocatie van GGD IJsselland in Ommen is gevestigd aan de Veldkampweg 23. Hier kun je op afspraak (online via Rijksoverheid.nl/coronatest of telefonisch 0800 - 1202) terecht voor een test op het coronavirus.

Route: Je rijdt vanaf de Slagenweg de Veldkampweg in en vindt ons na de flauwe bocht naar links aan je rechterhand. Parkeer je auto of fiets en wacht in de rij tot je aan de beurt bent. 

Testlocatie coronavirus Raalte

De testlocatie in Raalte is op het adres Zompstraat 27. Hier kun je op afspraak (online via Rijksoverheid.nl/coronatest of telefonisch 0800 - 1202) terecht voor een test op het coronavirus.

Route: Ga vanaf de N35 de Almelosestraat in richting het bedrijventerrein De Zegge; deze weg heet na een paar honderd meter Klipperweg. Volg de Klipperweg tot het eind. Sla bij de T-splitsing linksaf en ga de Zompstraat op. Ga na 300 meter linksaf net voor het bedrijf ‘Korbeld’. Je vindt de testlocatie in het gebouw links van Korbeld, toegang vanaf de Karveelstraat. Parkeer je auto of fiets op het parkeerterrein direct na het gebouw. De ingang van de testlocatie is aan de zijkant van het gebouw, op het parkeerterrein.

Testlocatie coronavirus Steenwijkerland

Je vindt onze testlocatie in Steenwijk aan de Meppelerweg 32. Hier kun je op afspraak (online via Rijksoverheid.nl/coronatest of telefonisch 0800 - 1202) terecht voor een test op het coronavirus.

Route: Rijd je via de A32 naar Steenwijk, afslag 5? Volg dan de borden richting Steenwijk, je rijdt dan meteen de Meppelerweg op. Blijf de borden richting Steenwijk volgen. De testlocatie is dichtbij het centrum aan je linkerhand, net voor (en tegenover) de bibliotheek. Kom je vanaf de andere kant, de Stationsstraat? Ga aan het eind van de Stationsstraat linksaf de Meppelerweg op. Je vindt onze testlocatie direct na de bibliotheek schuin aan de overkant, aan je rechterhand. Parkeren kan links van het gebouw.

Testlocatie coronavirus IJsselmuiden

De testlocatie in IJsselmuiden (gemeente Kampen) vind je op het adres Tasveld 17, op het bedrijventerrein Zendijk in een gebouw van Waterschap Drents Overijsselse Delta. Hier kun je op afspraak (online via Rijksoverheid.nl/coronatest of telefonisch 0800 - 1202) terecht voor een test op het coronavirus.

Route: Rijd naar het bedrijventerrein Zendijk. Ga bij het kruispunt met verkeerslichten aan de Zwolseweg de weg Kleiland in en sla meteen linksaf de weg Tasveld in. Volg Tasveld met de bocht mee naar rechts tot het eind en ga bij de T-splitsing rechtsaf, de weg heet dan nog steeds Tasveld. Na ongeveer 250 meter vind je de testlocatie aan je rechterhand. Parkeer je auto of fiets op het parkeerterrein dat naast en net voorbij het gebouw ligt. Daar vind je ook de ingang van de testlocatie.

L-testlocatie coronavirus Zwolle

De L-testlocatie van GGD IJsselland in Zwolle is gevestigd in de IJsselhallen, Rieteweg 4. Hier kun je op afspraak terecht voor een test op het coronavirus (bel voor een afspraak de afsprakenlijn 0800 - 1202, zeven dagen per week bereikbaar). We nemen op deze locatie ook antigeentesten (sneltesten) af. Hier testen wij ook medewerkers in zorg of onderwijs in de regio die in aanmerking komen voor voorrang. Bel voor een testafspraak met voorrang naar 0800 - 8101.

Vanaf de A28: neem de afslag Zwolle-Zuid (18). Volg aan de voet van de afrit de borden IJsselhallen-Zwolle.
Vanuit de richting Raalte/Heino: Ga vanaf de Heinoseweg (N35) bij de verkeerslichten linksaf richting Ring Zuid. Volg de Ring en ga rechtsaf de N337 op (nog steeds Ring Zuid). Blijf op deze weg tot de afslag rechtsaf richting Veerallee/Centrum: ga hierin en volg de borden richting de IJsselhallen.
Vanuit de richting Olst-Wijhe: Volg de N337 tot je bij de stoplichten rechtsaf kunt richting Veerallee/Centrum. Volg de borden richting de IJsselhallen.
Vanuit de richting Kampen: Volg de N764 richting Zwolle tot de T-splitsing. Sla rechtsaf de Hasselterweg in en volg de weg tot de T-kruising met de Blaloweg. Ga hier linksaf. Ga dan bij de verkeerslichten meteen rechtsaf.

Volg de borden naar de IJsselhallen. Rijd voorbij het viaduct (A28) na het tankstation linksaf het parkeerterrein op. Parkeer auto of fiets voor de IJsselhallen en ga te voet naar binnen. Volg daar de aangegeven route en aanwijzingen. Je gaat via een aparte uitgang weer naar buiten.

Openbaar vervoer: De IJsselhallen in Zwolle zijn op 10 minuten loopafstand van NS station Zwolle (uitgang Centrum van het NS-station). Ga meteen linksaf en volg de Westerlaan. Je kunt de Rieteweg ook met de bus bereiken. Kijk op 9292.nl hoe je vanaf jouw vertrekpunt de vaccinatielocatie kunt bereiken.


N.B. Deze locatie is goed toegankelijk voor minder validen (rolstoel, looprek).

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.