Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Home Corona

Jouw GGD is er dus voor jou!

Ubersaai, die lockdown. Waarschijnlijk verveel je je stierlijk. Misschien gaat het zelfs een stap verder en voel je je down. Daarin ben je zeker niet de enige en is daarom 'best normaal'. Het betekent niet dat je ermee moet blijven zitten of dat je het alleen moet oplossen. Ken je jouwggd al? Daar kun je bijvoorbeeld chatten om over je gevoel te praten.

Haal die prik!

Je gelooft het misschien niet, maar sommige ''gewone' dingen gaan nog steeds door. Bijvoorbeeld de vaccinaties. Krijg je een oproep voor een vaccinatie? Kom die dan vooral halen. Wel mét mondkapje en anderhalve meter afstand. Maar ja, dat is tegenwoordig eigenlijk ook al heel gewoon.

Tips om de dag door te komen

Je hebt het vast al eens gehoord: probeer zoveel mogelijk een dagelijks ritme aan te houden en blijf niet de hele dag in je pyjama op de bank hangen. Makkelijk gezegd, maar hoe kom je de tijd nog door? Hierbij wat tips. Heb je ook een goed idee? Mail het ons!

In eten 

Mis je het ook zo? Met vrienden afspreken in de kroeg, ergens wat gaan eten en daarna een film pakken? Ga 'in eten' met elkaar. Spreek met elkaar een menu af, zoom tijdens het koken en eet gezamenlijk online.

Lekker old skool

Het is bijna een uitstervend fenomeen: een brief of een kaart per post sturen. Terwijl het zo leuk is om ze te krijgen. En geef toe: ook om te sturen. Stuur weer eens geen snap
maar een old school kaartje. Heb je gelijk een wandeling naar de brievenbus. Weer een kwartier verder!

En zo kunnen we nog wel even doorgaan

En dat doen we dan ook graag. Het Nederlands Jeugdinstituut heeft 21 tips voor een positive vibe

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.