Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

Kindermonitor 2021

In oktober 2021 loopt de Kindermonitor 2021: een grootschalig onderzoek naar de gezondheid en het welzijn van kinderen. Ben jij benaderd om mee te doen aan dit onderzoek? Doe dan mee en vul de online vragenlijst in. 

Het onderzoek

GGD IJsselland doet dit onderzoek in opdracht van de gemeenten in de regio. De GGD onderzoekt hoe het met kinderen van 6 maanden tot 12 jaar in de regio gaat: zitten ze goed in hun vel? Hebben ze vriendjes en vriendinnetjes? Wordt er gepest op school? Spelen ze buiten? Hoeveel tijd zitten ze achter een beeldscherm? Ook vragen we ouders/verzorgers hoe ze de opvoeding ervaren en wat de impact van corona is op hun kind.

Waarom meedoen?

In dit onderzoek willen we meer te weten komen over de gezondheid en het welzijn van kinderen tussen de 6 maanden en 12 jaar in de regio IJsselland. In 2017 en 2013 deden we hetzelfde onderzoek. We doen dit nu weer zodat we veranderingen in de gezondheid en het welzijn van de kinderen kunnen volgen. In deze coronaperiode is dit extra belangrijk. De resultaten van het onderzoek helpen ons bij het opstellen en uitvoeren van het jeugd- en gezondheidsbeleid. Uit het onderzoek kan bijvoorbeeld blijken dat er extra hulp nodig is voor bepaalde groepen kinderen of dat er in gemeenten extra hulp nodig is, bijvoorbeeld bij opvoeden, voorlichtingsactiviteiten of zorgen dat kinderen meer kunnen sporten. Om een goed beeld te krijgen hopen we dat zoveel mogelijk ouders meedoen aan het onderzoek!

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.