Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

Onderzoek in de gemeente Dalfsen 'Wat vind jij van drugs?'

Het vragenlijstonderzoek is gesloten. We bedanken alle jongvolwassenen die hebben deelgenomen. Eerdaags ontvangen de winnaars van de cadeaubonnen bericht.

Over het vragenlijstonderzoek

In de gemeente Dalfsen zijn signalen van en zorgen over het drugsgebruik onder jongvolwassenen (16 – 25 jaar). Er zijn hier geen actuele cijfers van, dus is niet bekend hoeveel drugs er wordt gebruikt onder jongvolwassen. Hier wil de gemeente Dalfsen meer duidelijkheid over krijgen. De gemeente Dalfsen heeft daarom GGD IJsselland opdracht gegeven een onderzoek uit te voeren dat meer inzicht geeft. Het onderzoek bestaat uit twee delen: interviews met professionals en een vragenlijstonderzoek onder jongvolwassenen. Het vragenlijstonderzoek loopt tot en met begin maart 2021.

Deelname aan het vragenlijstonderzoek staat open voor alle jongvolwassenen in de leeftijd van 16 tot en met 25 jaar die in de gemeente Dalfsen wonen. We benadrukken dat we alle jongeren nodig hebben: of je nu wel (eens) drugs gebruikt of dit nog nooit hebt gebruikt. Meedoen aan het onderzoek gebeurt anoniem. Jongvolwassenen worden actief benaderd om deel te nemen via sociale media en hun persoonlijk netwerk. Deelnemers maken kans op een cadeaubon naar keuze van €10,- (winkans 1 op 10).

Resultaten

De resultaten van dit onderzoek zijn belangrijk voor gemeenten, GGD en andere organisaties die zich richten op de gezondheid en welzijn van jongvolwassenen. Met de resultaten van het onderzoek kunnen zij hun werkzaamheden beter afstemmen op de situatie van jongvolwassenen in de gemeente. De resultaten van het onderzoek worden voor de zomer 2021 bekend gemaakt via de website van de gemeente Dalfsen: www.dalfsen.nl en op www.ijssellandscan.nl.

Meer informatie

Meer informatie over het onderzoek is te vinden in:

Voor vragen over de aanleiding van het onderzoek, kun je contact opnemen met de gemeente Dalfsen: telefoonnummer 140529, via gemeente@dalfsen.nl of door het contactformulier op www.dalfsen.nl in te vullen. Vragen over het onderzoek kun je stellen via onderzoek@ggdijsselland.nl

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.