Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

Talksows, webinars en documentaires

GGD IJselland ontwikkelde met onder meer 113 Zelfmoordpreventie de documentaire 'WAAROM NIET EERDER'. Rondom deze documentaire zijn talkshows georganiseerd om het taboe op zelfmoordgedachten te doorbreken. 

Talkshow en film WAAROM NIET EERDER

Praten over zelfmoordgedachten en –plannen is voor de meeste mensen heel lastig en soms zelfs een taboe. Bekend is dat praten helpt om de eenzaamheid te doorbreken en zelfs een enorme opluchting kan zijn. De documentaire geeft handvatten om het onderwerp bespreekbaar te maken en is bedoeld voor zowel professionals als iedereen die meer over dit onderwerp wil weten. 

Online talkshow 'Zorg om de boer'

Uit verschillende hoeken van het land komen bezorgde geluiden over toenemende druk, psychosociale problemen en suïcide onder agrariërs. Weten agrariërs de weg naar hulp te vinden en begrijpt de hulpverlening voldoende van de agrarische sector? Of is er sprake van een kloof? We praten erover tijdens de online talkshow 'Zorg om de boer' met onder meer Rilana Wessels. Zij publiceerde in de zomer van 2020 haar onderzoek naar de psychosociale gezondheid van boeren. De uitzending is hier terug te zien. 

Webinar suïcidepreventie bij armoede en schulden

Mensen met zelfmoordgedachten zien zelfdoding als laatste redmiddel na een opeenstapeling van problemen. Financiële problemen kunnen een van die problemen zijn. En nu we afstevenen op een economische recessie, kan het aantal suicides stijgen. Om dat te voorkomen, is actie nodig. Kijk hier het webinar terug 

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.