Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

Filmpje project 'Zelfmoord? Praat erover!'

 

Hilde Houweling, inwoner van de regio IJsselland, neemt je mee langs betrokkenen bij mensen met suïcidale gedachten. Denk hierbij aan een ervaringsdeskundige, een wethouder, een pastoraal medewerker, een trainer van gatekeepertrainingen, een leraar, een huisarts, iemand van de spoedeisende hulp, van een sociaal wijkteam en een medewerker van 113 Zelfmoordpreventie. Tot slot vertelt projectleider Martine Peppelenbos over het project.
December 2018

Gatekeepertrainingen voor professionals en vrijwilligers

In de 11 gemeentes willen we samenwerken met de zorg, ervaringsdeskundigen, vluchtelingenwerk, politie, onderwijs, kerken en nog veel meer. Eén van de onderdelen van het project 'Zelfmoord? Praat erover!  is het trainen van gatekeepers. Tijdens een gatekeepertraining leren professionals en vrijwilligers mogelijke signalen van gedachten over zelfdoding bij mensen te herkennen en hierover te praten. In een folder van 113 Zelfmoordpreventie en op de website van 113  lees je wat de gatekeepertrainingen inhouden. Heb je behoefte aan meer informatie over de trainingen in jouw gemeente? Vul dan ons webformulier in zodat de projectleider Martine Peppelenbos contact met je kan opnemen.

'Zelfmoord? Praat erover!' in de media

Indringende reportage van RTV Oost waarin Martine Peppelenbos, projectleider 'Zelfmoord? Praat erover!, Jan Uitslag, wethouder gemeente Dalfsen en algemeen bestuurslid van GGD IJsselland, en moeder Anneke vertellen over suïcide en het belang het taboe te doorbreken en erover te praten.
22 juli 2019

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.