Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: HomeMijn kind Cursussen

Cursussen

Tips voor borstvoeding

Ben je in verwachting en hoop je straks borstvoeding te geven? Onze jeugdverpleegkundigen willen je graag handige tips geven. Die kunnen jou helpen als je straks borstvoeding geeft. Ook als je weer aan het werk gaat. Handig om vast over borstvoeding te lezen of filmpjes te bekijken.

Heb je de informatie bekeken en heb je een vraag over borst- of flesvoeding of wil je overleggen wat het beste bij jou past? Bel dan op werkdagen de Jeugdgezondheidszorg van GGD IJsselland via 088 443 07 02 (tussen 8.00 en 17.00 uur). Als je wilt dan kan een jeugdverpleegkundige bij jou in de buurt je terugbellen.

Workshop voor ouders: EHBO aan baby's en kinderen

Actief bijdragen aan de veiligheid van jouw kind? Leer hoe je eerste hulp geeft aan je baby of jonge kinderen. Dit is een praktische workshop voor opvoeders: ouders, grootouders, etc. Deelname aan deze workshop kost €55,-. In veel gevallen kunnen de kosten via de aanvullende zorgverzekering vergoed worden.

Data en locaties

Als ouder kun je deelnemen aan de workshop op verschillende data en locaties in de regio IJsselland. Kijk voor informatie, data en locaties op de website die bij deze workshop hoort.

Aanmelden

Aanmelden kan eenvoudig via bovenstaande website. De workshop EHBO aan baby's en kinderen gaat uit van het Rode Kruis en is ontwikkeld in samenwerking met GHOR IJsselland en GGD IJsselland. Het is ook mogelijk een workshop op locatie te organiseren. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Rode Kruis. Ga hiervoor naar de contactpagina van het Rode Kruis

Inloopspreekuren op afspraak

Door de Corona maatregelen kan het inloopspreekuur niet doorgaan zoals je misschien gewend bent. Toch heb je korte maar belangrijke vragen die je met je jeugdverpleegkundige wilt bespreken. Vaak zijn dat vragen over de groei. Als je net ben bevallen van je baby, na een periode van minder eten in de peuterpuberteit, of wanneer je schoolgaande kind ziek is geweest wil je zekerheid dat je kind genoeg groeit. Tegelijk kan je ook vragen hebben over het ouderschap, hoe om te gaan met de dwarse buien van je peuter of het idee dat er misschien meer achter zit dat je kind niet naar school wilt. Voor dat soort én andere vragen over opvoeden en opgroeien kan je via het formulier ik heb een vraag over mijn kind aangeven dat je een afspraak wilt maken met je jeugdverpleegkundige. Wij nemen dan contact met je op en bespreken samen hoe we je goed en veilig kunnen helpen.  Je kunt ook contact opnemen via het telefoonnummer 088 - 443 07 02 (Bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 17.00 uur).

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.