Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

Handig om te weten als je kind rond de 11 maanden oud is

Op deze webpagina lees je over de ontwikkeling, gezondheid en opvoeding van kinderen rond de 11 maanden oud. Wil je het opgroeien en opvoeden van je kind met ons bespreken? Bel ons of stel je vraag via ons webformulier.

Ontwikkeling

Na een half jaar worden kinderen wat mobieler. Vanaf een maand of 11 kunnen sommige kinderen langs de tafel lopen waarbij ze zich vasthouden en soms al eventjes los staan. Dat zijn belangrijke nieuwe ontwikkelingen. Je kind ziet de wereld nu heel anders.
 
Kinderen leren spelenderwijs de wereld om hen heen begrijpen. Spelen is belangrijk voor de motorische, verstandelijke en sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Het is belangrijk dat je tijdens het spelen veel praat tegen je baby. Hij leert dan de taal sneller begrijpen en later ook spreken. Bekijk het filmpje over de spraak-taal ontwikkeling van je kind.

Bekijk ook het filmpje over de algmene ontwikkeling van je kind in het eerste jaar.

Veiligheid

Nu je kind steeds meer kan wordt veiligheid in en om het huis steeds belangrijker. Ga zelf eens op de grond liggen of zitten om te zien welke gevaren er in het huis schuilen voor kleine, rondkruipende kinderen. Dan zie je bijvoorbeeld hoe makkelijk ze bij een stopcontact kunnen komen, dat er van alles op de vloer ligt, of dat een afhangend tafelkleed heel leuk lijkt om je aan op te trekken. Goed dus om je huis veilig te maken voor kinderen

Voeding

Je kind kan vanaf 1 jaar met het gezin mee eten. Hoeveel eten kinderen nodig hebben, is heel verschillend. Als het nu al gezonde eetgewoonten aanleert, heeft het daar later veel aan. Zorg voor vaste eet- en drinkmomenten op de dag en eet samen aan tafel.

Ben je er bewust van dat je een voorbeeld bent voor je kind, ook in eet- en drinkgedrag. Het Voedingscentrum geeft handige tips over ontwikkelen van gezonde eetgewoonten.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.