Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

Handig om te weten als je kind rond de 8 maanden oud is

Op deze webpagina lees je over de ontwikkeling, gezondheid en opvoeding van kinderen rond de 8 maanden oud. Wil je het opgroeien en opvoeden van je kind met ons bespreken? Bel ons of stel je vraag via ons webformulier.

Veiligheid

Je wilt het liefst dat je kind overal kan gaan en staan, zonder dat je je zorgen hoeft te maken. Voor baby's is de box een veilige plek om te spelen.
Toch is het verstandig om je kind goed in de gaten te houden. Kinderen tot 2 jaar zien geen gevaar. Ze willen graag alles ontdekken. Zorg daarom dat het veilig is en let goed op je kind!

Eenkennigheid

Je kind wil alleen bij jou zijn en reageert angstig op vreemden. Dit wordt ook wel eenkennigheid genoemd.

Eenkennigheid doet zich voor met de ouder erbij en kan duren tot je kind ongeveer 18 maanden is. Er is een aantal dingen dat je kunt doen om je kind hiermee te helpen.

Voeding

Vanaf de leeftijd van 8 maanden kun je de bijvoeding steeds minder fijn maken. Grof geprakte voeding of kleine stukjes kan je baby al eten. Zo leert je kind kauwen, ook als het nog geen tanden en kiezen heeft.

Het Voedingscentrum geeft handige voorbeeldmenu’s voor baby’s.

Ook kan je kind al leren drinken uit een beker zonder tuit. Dat is goed voor de mondspieren. Bekijk het filmpje over leren drinken uit een beker.

Tandjes

Zodra je baby tandjes heeft, is het belangrijk om gaatjes te voorkomen. Alle dranken behalve water en thee zonder suiker zorgen voor een zuuraanval waardoor gaatjes kunnen ontstaan. Geef je kind dus geen zuigflesje mee naar bed.

Slapen

Baby’s hebben veel slaap nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen.

Duidelijkheid en structuur aanbrengen helpt ook bij het slapen. Dit kun je doen door een vast ritueel aan te houden bij het naar bed brengen en een vast dag- en nachtritme te hanteren.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.