Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: HomeMijn kind Filmpjes, folders en websites over opvoeden

Filmpjes, folders en websites

Opvoeden kan ingewikkeld zijn. Soms ontstaan er problemen met bijvoorbeeld eten, slapen, zindelijk worden of gedrag. Kijk voor informatie en tips op onze webpagina's over:

Vragen of zorgen?

Heb je vragen of zorgen over het opvoeden of opgroeien van je kind? Blijf er niet mee rondlopen. Jeugdverpleegkundigen en jeugdartsen van GGD IJsselland denken graag met je mee. Je kunt ons jouw vragen stellen op het consultatiebureau of op school, maar je kunt ons ook bellen of mailen (zie onze contactgegevens aan de rechterkant van deze webpagina). De jeugdverpleegkundige kan bijvoorbeeld bij jou thuis, samen met jou, een plan van aanpak maken.

Opvoeden en opgroeien

Het opgroeien en opvoeden van kinderen verloopt op verschillende manieren. Elk kind ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier. Opvoeden is kijken naar je kind en bieden wat hij of zij nodig heeft. Het is belangrijk dat je goed omgaat met het gedrag en de emoties van je kind. Je kunt daarvoor de tips op de website van Positief opvoeden gebruiken.

Groei en ontwikkeling

Veel ouders vinden het boeiend om te zien hoe hun kind opgroeit en zich ontwikkelt. Ze genieten van elke fase in de ontwikkeling van hun kind. Op de website van de GroeiGids lees je meer over groei en ontwikkeling van kinderen van 0 tot 18 jaar. Bij groeien van kinderen hoort natuurlijk ook de juiste voeding. Op het onderdeel ‘Mijn kind en ik’ op de website van het Voedingscentrum lees je meer over gezonde voeding en gezond groeien.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.