Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

Als je kind 10 of 11 jaar oud is

Basisonderwijs

We komen op de basisschool van je kind voor het gezondheidsonderzoek. We halen de kinderen daarvoor om de beurt uit de klas. Tijdens dit onderzoek meten we de lengte en het gewicht van je kind (met de kleren aan, zonder schoenen).
In het online ouderportaal Mijn Kinddossier kun je de resultaten zien. Soms nemen we daarna nog contact op met de ouder, bijvoorbeeld over de online ingevulde vragenlijst of de resultaten van het onderzoek.

Voorlichting in groep 8

Als je kind in groep 8 zit komen we nog een keer in de klas om voorlichting te geven over een gezonde leefstijl. In de tweede klas van het voortgezet onderwijs doen we het volgende gezondheidsonderzoek. Jullie ontvangen hier van tevoren bericht over.

Speciaal onderwijs

Voor kinderen die speciaal onderwijs volgen verloopt dit gezondheidsonderzoek net als in het basisonderwijs. Het enige wat we extra doen is een ogen- en gehoortest. We overleggen wel met jou als ouder of het meten en wegen en de ogen- en gehoortest nodig is.

Wanneer is het volgende onderzoek?

Als je kind 13 of 14 jaar oud is dan komen we weer op school voor het volgende gezondheidsonderzoek. Jullie ontvangen hier van tevoren bericht over.

Vragenlijst

Bij dit onderzoek horen een of meer vragenlijsten. Via e-mail vragen we je deze van tevoren in te vullen in Mijn Kinddossier.

Tussendoor een vraag?

Als ouder weet je het beste hoe het met je kind gaat. Maar twijfel je ergens aan? Bel of mail ons. Of loop eens zonder afspraak binnen tijdens het inloopspreekuur bij jou in de buurt!

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.