Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

Gezondheidsonderzoeken bij baby's

Na de geboorte van je kind breekt er een bijzondere periode aan. Als ouder of verzorger wil je dat je kind gezond en veilig opgroeit. Wij staan voor je klaar om met je mee te denken en we zorgen dat je kind de nodige gezondheidsonderzoeken krijgt. We geven je kind ook vaccinaties tegen besmettelijke ziektes.  

In de eerste week...

In de eerste week komen we bij jullie thuis op bezoek voor een gehoortest en een hielprik.

  • Gehoortest: je baby krijgt een klein dopje in het oor. Dit is verbonden met meetapparatuur. Zo nodig verwijzen wij je door voor verder onderzoek.
  • Hielprik: we nemen een paar druppels bloed af via een prikje in de hiel. Hiermee kan een aantal aangeboren ziektes worden ontdekt.

Huisbezoek jeugdverpleegkundige

Als je kindje 10 tot 14 dagen oud is dan maakt onze jeugdverpleegkundige een afspraak om bij jullie op bezoek te komen. Je kunt dan kennismaken en vragen stellen op het gebied van verzorging, groei, voeding, ouderschap en de ontwikkeling van uw baby. Daarnaast vertelt ze wat je kunt verwachten van de afdeling Jeugdgezondheidszorg van GGD IJsselland.

Naar het consultatiebureau

Als je kind ongeveer 2 weken oud is ontvang je een uitnodiging voor het eerste bezoek aan het consultatiebureau. Tijdens dit bezoek - je kind is dan ongeveer 3 weken oud - weegt en meet de consultatiebureauassistente je kind. Na het wegen en meten ga je met je kind naar de jeugdarts. De afspraken daarna ga je de ene keer naar de jeugdarts en de andere keer naar de jeugdverpleegkundige. Ook krijgt je kind vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma.

Het eerste levensjaar nodigen we jullie minimaal 7 keer uit. In de jaren daarna nodigen we jullie bijna elk jaar uit totdat je kind 5 of 6 jaar oud is. Daarna komen we voor gezondheidsonderzoeken op school.

Heb je vragen over het opvoeden en opgroeien van je kind? Deze kun je natuurlijk stellen aan de medewerkers van het consultatiebureau. Zij helpen je graag.

Telefonisch advies

De jeugdverpleegkundigen beantwoorden graag al je vragen. Heb je een dringende vraag? Bel ons via 088 443 07 02. De jeugdverpleegkundige belt je zo snel mogelijk terug.   

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.