Ik heb een vraag over corona
Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over corona, -vaccinaties en -testen. Staat jouw vraag hier niet tussen?
Neem dan contact met ons op.
Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen over corona, -vaccinaties en -testen. Staat jouw vraag hier niet tussen?
Neem dan contact met ons op.
Bekijk onze webpagina over coronavaccinatie of ga naar rijksoverheid.nl. Hier staan ook vragen en antwoorden over de vaccinatie.
Alle vaccinatielocaties van GGD IJsselland vind je op deze pagina. Je kunt langskomen met en zonder afspraak.
Bekijk hier onze openingstijden. Je kunt met en zonder afspraak langskomen. Informatie over het maken van een afspraak vind je op de pagina over vaccineren.
Heb je luchtwegklachten zoals hoesten, niezen of verkoudheid? Draag dan een mondneusmasker op onze locaties.
Voor de basisvaccinatie hangt dit af van je leeftijd:
De herhaalprik is altijd met het vernieuwde mRNA-vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Het maakt niet uit welk vaccin je eerder hebt gekregen. Bekijk ook onze pagina over vaccineren.
Als je 14 jaar of ouder bent, moet je je identiteitsbewijs meenemen (ID-kaart of paspoort). Kinderen tot en met 13 jaar moeten alleen hun burgerservicenummer meenemen.
Als je een vaccinatie uit het Rijksvaccinatieprogramma (Meningokokkenvaccinatie en HPV-vaccinatie) krijgt, is het belangrijk dat er minimaal 14 dagen tussen de coronavaccinatie en de andere vaccinatie zit. Meer informatie over het rijksvaccinatieprogramma en corona vind je op rijksvaccinatieprogramma.nl.
Het is veilig om een vaccinatie tegen corona (ook de herhaalprik) en de griepprik op dezelfde dag of kort na elkaar te krijgen. Meer informatie vind je op rijksoverheid.nl.
Zwangere vrouwen hebben een grotere kans om ernstig ziek te worden door het coronavirus dan niet zwangere vrouwen. Daarom wordt aan alle zwangere vrouwen geadviseerd om – als zij hiervoor opgeroepen worden- zich te laten vaccineren. Lees meer op de website van het RIVM over coronavaccinatie tijdens zwangerschap of bekijk deze video van het Ministerie van VWS.
We kunnen -vanwege veiligheid- geen extra mensen toelaten op de vaccinatielocatie. Uiteraard mag je wel iemand vragen om je naar de afspraak te rijden. Diegene kan dan buiten of in de auto wachten. Een uitzondering: je mag wel een begeleider meenemen als je zelf niet naar binnen kunt of als je last hebt van prikangst.
Ja, dat kan! Neem het gele vaccinatieboekje mee naar je afspraak, dan kunnen we je vaccinatie hierin registreren. Als je door de GGD gevaccineerd bent, kunnen we je vaccinatie ook later alsnog registreren in het gele boekje. Meer informatie hierover vind je in dit nieuwsbericht.
Ja, bijwerkingencentrum Lareb houdt de bijwerkingen bij. Iedereen die zich heeft laten vaccineren (voor elke soort vaccinatie) of die een geneesmiddel heeft gebruikt, kan bijwerkingen doorgeven aan het Lareb. Deze organisatie bewaakt de veiligheid van geneesmiddelen en vaccins in Nederland.
Het testadvies is vervallen: je hoeft geen coronatest meer te doen bij Covid-19 gerelateerde klachten. Zelftesten hoeft niet meer, maar mag uiteraard nog wel als je daar behoefte aan hebt. Bijvoorbeeld als je regelmatig contact hebt met kwetsbaren. Kijk voor meer informatie op rijksoverheid.nl.
Heb je klachten die passen bij luchtweginfecties zoals hoesten, niezen, keelpijn en een loop- of snotneus?
Maak een afspraak bij een commerciële testaanbieder. Op rijksoverheid.nl vind je meer informatie.
Ja, op coronatest.nl blijft het mogelijk om alle uitslagen uit het verleden terug te zien.
Op rijkdoverheid.nl kun je informatie vinden over post-COVID.
Er zijn geen coronamaatregelen meer. Maar er zijn wel adviezen om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Op de website van de Rijksoverheid vind je meer informatie.
Bekijk onze speciale coronapagina voor scholen en kindercentra. Achtergrondinformatie vind je op RIVM.nl.
GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.