Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

OKO Gezondheidsmonitor Jeugd 2022

Alle gemeenten die werken met de preventieaanpak ‘Opgroeien in een Kansrijke Omgeving’ (OKO), voeren in het najaar van 2022 een extra Gezondheidsmonitor Jeugd uit. De monitor maakt het mogelijk te focussen op factoren, die van invloed zijn op alcohol- en middelengebruik van jongeren. Alle scholen voor het voortgezet onderwijs doen mee. In regio IJsselland doet gemeente Hardenberg mee.

Het onderzoek

De leerlingen in klas 4 vullen een digitale vragenlijst in. Onderwerpen die in de vragenlijst aan bod komen zijn: gezondheid, welzijn, leefstijl, vrije tijd, school, thuis en vrienden. Met de informatie uit het onderzoek wil de gemeente Hardenberg de komende jaren werk maken van een preventieve aanpak voor (mentale) gezondheid en leefstijl.

Deelname

Deelname aan het onderzoek is vrijwillig. Behandeling en verwerking van de gegevens zijn strikt vertrouwelijk. Meer informatie over hoe wij omgaan met de privacy van deelnemers staat in onze privacyverklaring.

Meer informatie

Neem voor meer informatie of vragen contact op met Sandra Borsboom, onderzoeker GGD IJsselland: s.borsboom@ggdijsselland.nl of kijk bij de veelgestelde vragen. 

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.