Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

Afspraak voor een kinkhoestvaccinatie in Dalfsen

Afspraak voor kinkhoestvaccinatie in Dalfsen

Ben je 22 weken of langer zwanger en woon je in één van de gemeenten in de regio IJsselland? Dan kun je de 22wekenprik (kinkhoestvaccinatie) bij ons halen in de gemeente waar jij woont. Kinkhoest is een besmettelijke ziekte van de luchtwegen. De ziekte is vooral gevaarlijk voor baby’s die niet of niet volledig zijn gevaccineerd. Vaccinatie van baby’s is pas mogelijk vanaf zes weken na de geboorte. Daarom adviseert de Gezondheidsraad je als je zwanger bent zelf de vaccinatie vast te halen als je 22 weken of langer zwanger bent. Je geeft het vaccin via de navelstreng door aan je ongeboren baby. Hij of zij is dan de eerste maanden beschermd tegen deze vervelende ziekte. Jijzelf trouwens ook. Kijk voor meer informatie op de website van het RIVM met informatie over de 22wekenprik.

Maak door dit webformulier in te vullen je afspraak voor de gratis vaccinatie binnen het RVP of voor een gesprek met de jeugdarts over deze en andere vaccinaties. Je gegevens gebruiken we straks in het kinddossier van jouw kind. 
Je krijgt de prik in je bovenarm. Trek je makkelijke kleding aan (T-shirt of kleding die je makkelijk kunt uittrekken)?

Geef hieronder aan wanneer en waar je je 22wekenprik of kinkhoestvaccinatie wilt halen. In verband met het coronavirus (afstand houden!) kun je niet zelf een tijdstip kiezen. Via E-mail ontvang je van ons een bevestiging van je afspraak met daarin een tijdstip, zodat je één voor één de prik kunt komen halen.

Zodra bekend voegen we data toe voor de volgende maand. Let op: je kunt je aanmelden tot 2 dagen voor de vaccinatiedatum.


Hieronder staan vragen over je gezondheid. Onze artsen hebben deze informatie van je nodig om te beoordelen of je de vaccinatie kunt krijgen.

Lees voor meer informatie over Boostrix de online bijsluiter. Een allergische reactie kan zijn: jeukende huiduitslag, kortademigheid en opzwellen van je gezicht of tong.

Wij gaan zorgvuldig om met je gegevens. Lees meer over ons privacybeleid.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.