Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op:  Over de GGD

10 september: Wereld Suïcide Preventie Dag

Vandaag – 10 september – is het Wereld Suïcide Preventie Dag. Op deze dag staan wij stil bij alle dierbaren die zijn overleden door zelfmoord, de overlevers van een poging, bij familie, vrienden, zorgverleners en andere professionals die door het onderwerp geraakt zijn.

In het voorjaar van 2018 is in de regio IJsselland het project Zelfmoord? Praat erover! van start gegaan. De 11 gemeenten in de GGD-regio IJsselland willen het aantal suïcides in de regio IJsselland terugdringen. Doel is het taboe op praten over zelfmoord te doorbreken en professionele hulp sneller in te zetten. Bekend is dat praten helpt om de eenzaamheid te doorbreken en zelfs een enorme opluchting kan zijn. GGD IJsselland coördineert het project Zelfmoord? Praat erover! De GGD werkt hierin samen met de 11 gemeenten in de regio IJsselland en met maatschappelijke partners als de Dimence Groep.

Wat kan jij doen?

Wil je bijdragen aan het project Zelfmoord? Praat erover! of meer informatie over het project? Neem dan contact op met Martine Peppelenbos, projectleider suïcidepreventie, via m.peppelenbos@ggdijsselland.nl.

113 Zelfmoordpreventie

Heb je een (hulp)vraag? Bel 0900-0113 of chat op www.113.nl.
113 Zelfmoordpreventie heeft voor Wereld Suïcide Preventie Dag extra informatie op de website staan die je ook kunt tegenkomen via social media.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.