Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD Nieuws

Testen voor op reis

Ga je op reis en heb je een testbewijs nodig? Kijk dan voor meer informatie op testenvoorjereis.nl.

Je kunt voor een sneltest terecht bij een commerciële testlocatie. Voor een PCR-test kun je zowel bij de GGD als bij een commerciële testlocatie een afspraak maken. Bij de GGD kun je een testafspraak maken als je een DigiD hebt. Maak een afspraak via het landelijk telefoonnummer (0800 - 50 05) of online via testenvoorjereis.nl. Het telefoonnummer is door de vele bellers soms minder goed bereikbaar. Probeer daarom online je afspraak te maken of stel het maken van een testafspraak nog even uit als je niet al binnen een paar dagen op vakantie gaat. Je kunt geen testafspraak maken via GGD IJsselland.

Is je kind getest bij de GGD, dan is voor het opvragen van een reiscertificaat handig om eerst een DigiD voor hem/haar aan te vragen. 

Vragen

Heb je vragen over de reizigerstesten, een geldig coronabewijs of (problemen met) de CoronaCheck-app? Kijk dan op rijksoverheid.nl/coronabewijs of bel naar: 0800 - 50 90  (8 - 22 uur, 7 dagen per week).                           

Wil je meer weten over de reisvoorwaarden naar een bepaald land? Kijk dan op wijsopreis.nl of bel de helpdesk van het Ministerie van Buitenlandse Zaken: +31 247 247 247. Dit telefoonnummer is altijd bereikbaar. Je kunt dit nummer ook bellen wanneer een testuitslag 26 uur na afname nog niet bekend is.

Is jouw testuitslag wel te lezen op coronatest.nl, maar na 4 uur nog niet zichtbaar in de CoronaCheck-app?
Bel dan naar 0800 - 14 21.

Voor algemene vragen over het coronavirus kun je terecht bij de Rijksoverheid: 0800 - 13 51.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.