Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD Nieuws

Apothekers begeleiden GGD-medewerkers bij start vaccinatieproces

Apothekers uit Hardenberg en omgeving begeleiden medewerkers van GGD IJsselland bij de start van het vaccinatieproces. Na de succesvolle samenwerking bij het vaccineren in de IJsselhallen in Zwolle, scholen de apothekers nu tien dagen lang de medewerkers in de nieuwe coronavaccinatielocatie in Hardenberg. “Het gaat hierbij om de bereiding van de vaccinaties. Zowel de organisatie ervan als de uitvoering. Het lijkt simpel, een ampul opzuigen, maar het is belangrijk dat je ook elke stap eromheen zorgvuldig zet . Dus de druk op de medewerkers  is groot. Een eerste dag is altijd spannend”, zegt apotheker Annet Bruggeman.

Bruggeman draagt graag haar steentje bij in de bestrijding van het coronavirus. “We geven duidelijke instructies, houden overzicht en bewaken het aantal ampullen. Je mag het vaccin maximaal twee uur van tevoren klaar maken, dus je moet goed in de gaten houden hoeveel mensen er voor een prik komen. Daar scholen we de medewerkers ook in.” Na de start op de eerste dag, maandag 8 februari,  spreekt ze al van een “geoliede machine”. “De GGD-medewerkers leren snel.”

Brandweer

De samenwerking tussen GGD IJsselland  en de apothekers beschouwt Bruggeman als positief: “Het is belangrijk dat we van elkaars capaciteit gebruik maken.” En dat geldt voor meer partijen. GGD IJsselland werkt bij de bestrijding van het coronavirus op de coronavaccinatielocaties onder meer ook samen met de brandweer (Veiligheidsregio IJsselland) en het Isala ziekenhuis.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.