Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Blue Monday startsein voor onderzoek naar mentale gezondheid in regio IJsselland

Al enkele jaren staat de derde maandag van januari bekend als Blue Monday: de dag waarop mensen zich het meest neerslachtig voelen. Dit jaar valt deze deprimaandag op 17 januari. GGD IJsselland start dan een onderzoek naar de mentale gezondheid van inwoners in de regio IJsselland en roept zo veel mogelijk mensen op om de vragenlijst in te vullen.

In 2019 deed de GGD een vergelijkbaar onderzoek bij de start van het project “Zelfmoord? Praat erover!”. Er bleek toen nog een flink taboe op het praten over mentale problemen. GGD IJsselland is benieuwd hoe mensen nu, 3 jaar na het eerste onderzoek, tegen psychische problemen aan kijken én hoe het met hun eigen mentale gezondheid gaat.

Online onderzoek

Het onderzoek bestaat uit een online vragenlijst. Vanaf maandag 17 januari kunnen inwoners van de regio IJsselland deze invullen. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten en kan tot het eind van de maand.

De uitkomsten van het onderzoek worden dit voorjaar bekend gemaakt.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.