Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD Nieuws

Een vaccinatieafspraak maak je online of via de landelijke afsprakenlijn

Wil je een afspraak maken voor je coronavaccinatie? Dat kan alleen als je in een doelgroep valt die aan de beurt is. Je maakt dan je afspraak online of via het landelijke telefoonnummer dat in je uitnodigingsbrief staat. Dit kan niet via de regionale GGD!

Volgorde in vaccinatie

De Rijksoverheid bepaalt de volgorde wie wanneer aan de beurt is. De regionale GGD kan je hier dus niet bij helpen. Hoe je je afspraak kunt maken als je aan de beurt bent?

  • Online via www.coronavaccinatie-afspraak.nl
  • Telefonisch via een landelijke afsprakenlijn: Dit telefoonnummer staat in de uitnodigingsbrief als je die thuis via de post krijgt. Het nummer kan per doelgroep verschillen. 

Wanneer ben ik aan de beurt?

Op de website van Rijksoverheid kun je informatie vinden over de coronavaccinatie. Je kunt ook zien vanaf wanneer je qua doelgroep aan de beurt bent. Of bekijk het globale schema van Rijksoverheid. Dit kan zijn omdat je in de zorg werkt, omdat je tot een medische risicogroep behoort of doordat je qua leeftijd aan de beurt bent. In dat laatste geval: mensen krijgen een uitnodiging van 'oud' naar 'jong'. Als je tot de jongsten behoort in jouw leeftijdsgroep dan kan het een paar weken duren vanaf de 'vanaf-datum' dat je je uitnodiging krijgt. 

Kijk voor meer informatie over de coronvaccinatie, wie nu aan de beurt zijn en voor vragen (en antwoorden) die wij als GGD vaak krijgen op onze eigen informatiepagina's. Of bekijk ons filmpje waarin we uitleggen hoe dat gaat, een afspraak maken voor je vaccinatie. Gelukkig zijn er steeds meer vaccins beschikbaar en kunnen we sneller meer mensen vaccineren.

Laatste update webbericht: 8 mei 2021

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.