Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op:  Over de GGD

Eline vertelt: ‘Je zet in een hele korte periode zoiets groots neer’

Schaarste van vaccin. Het is iets waar bijna heel Nederland een half jaar geleden over praatte. Eline coördineert het vaccinatieproces, waaronder voorraadbeheer van de vaccins: “Je wilt niets weggooien, dat is het eerste waar je aan denkt.” Momenteel ligt haar focus vooral op de planning van de afsprakenslots. We spreken haar over haar werk bij GGD IJsselland in het Projectteam Vaccineren.

Het is half februari als Eline de vacature van supply chain coördinator ziet: “Een baan zoeken in coronatijd was niet gemakkelijk. Toen ik deze functie tegenkwam wilde ik gelijk bellen en solliciteren. Een paar dagen na mijn sollicitatie had ik een gesprek. Twee dagen later begon ik al. Dat ging enorm snel. Van tevoren wist ik niet zo goed waar ik instapte. Dit is mijn eerste baan na mijn studie. Tegelijkertijd dacht ik: dit is een supermooie kans, zoiets maak je niet nog een keer mee.”

Dit is een supermooie kans, zoiets maak je niet nog een keer mee.

Vaccinatieproces

Eline zorgt voor overzicht en uitvoering van belangrijke onderdelen in het vaccinatieproces. Voor de kenners: ze houdt zich bezig met de ketencontrole, incidentenmanagement en de continuïteit van de vaccinatielocaties. Eline reageert lachend: “Een hele mond vol. Het coördineren van de planning en afsprakenslots is momenteel mijn hoofdtaak. Bijna wekelijks krijgen we een overzicht wat we mogen openzetten aan beschikbare plekken: eerste prikken, tweede prikken en het soort vaccin. Dat verdelen we over de locaties. Vervolgens coördineer ik het invoeren van deze afsprakenslots. Ik controleer op afstand ook de vaccinvoorraden. Collega’s op de vaccinatielocaties voeren elke dag in hoeveel vaccins er nog liggen en wat er is gebruikt. Zo weet het RIVM wanneer we weer een nieuwe levering nodig hebben. Vaccins zijn beperkt houdbaar. Het voorraadbeheer is belangrijk: je wilt niets weggooien, dat is het eerste waar je aan denkt, maar je wilt ook niet te weinig hebben. Daarnaast coördineer ik samen met collega’s de weekrapportages voor het vaccineren. Dit is een overzicht van wat er afgelopen weken is gebeurd en wat het vooruitzicht is.”

‘We doen het met z’n allen’

Eline vervolgt: “Het allerleukste vind ik de afwisseling. Telkens komen er weer nieuwe dingen bij. Zo kregen wij de vraag: willen jullie een mobiele unit neerzetten? Dat is een soort kleine vaccinatielocatie, maar dan verplaatsbaar. Hier heb ik bij geholpen. Binnen zeven dagen moesten we alles regelen; de plaats van de unit, de materialen, personeel en vaccins. Dat is een grote klus, maar iedereen is bereid om hard te werken om dat resultaat te behalen. Je zet allemaal gewoon een stapje extra voor elkaar. Dat is wat me bijblijft: de mentaliteit hier. Iedereen is positief ingesteld en we doen het met z’n allen. Mensen reageren goed op de mobiele unit. Ze vinden het fijn dat ze dichtbij hun vaccinatie kunnen halen. Het is ook een goede test: hoe werkt dat met zo’n unit? Ook als we straks kleinschaliger willen gaan vaccineren.”

Het allerleukste vind ik de afwisseling. Telkens komen er weer nieuwe dingen bij.

Nieuwe inzichten

Terugblikkend sluit Eline af: “Ik ben blij dat ik deze kans heb gepakt. Je zet in een hele korte periode zoiets groots neer. Het is een gekke tijd, maar het biedt ook nieuwe inzichten. Je probeert andere dingen uit; je zoekt naar wat nog wel kan. Ik heb nu meer de drang om naar buiten te gaan en ik besef dat sociale contacten – vrienden, familie en collega’s - heel belangrijk zijn. Dat zal mij absoluut bijblijven na deze coronaperiode.”

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.