U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

Erfgoedprijs Zwolle-Kampen voor onze hoofdlocatie!

woensdag, 28 juni 2017

De hoofdlocatie van GGD IJsselland aan de Zeven Alleetjes 1 in Zwolle heeft de Erfgoedprijs Zwolle-Kampen 2017 gewonnen! Het rijksmonument is in 2015 en 2016 grondig gerenoveerd waarbij steeds gezocht is naar een balans tussen het in stand houden van de monumentale waarde van het pand en het gebruik ervan als eigentijdse werkomgeving.

Het kantoorgebouw is in 1939 voor de N.V. Electriciteits Fabriek IJsselcentrale ontworpen door de Rotterdamse architect Van der Steur in samenwerking met zijn Zwolse collega Meijerink. Het pand staat bekend als één van de hoogtepunten uit het werk van architect Van der Steur.

Bericht van de gemeenten
Lees hier de tekst uit het nieuwsbericht van de gemeenten Zwolle en Kampen, gepubliceerd op 28 juni 2017:
"GGD IJsselland verbouwde het rijksmonumentale kantoorpand aan de Zeven Alleetjes 1 met oog voor de cultuurhistorische waarde  en maakte het monument weer klaar voor de toekomst, daarom ontvangen zij dit jaar de Erfgoedprijs Zwolle-Kampen. Rond zaterdag 9 september (Open Monumentendag) overhandigen gemeenten Zwolle en Kampen de prijs.

GGD IJsselland heeft met zorg voor de monumentale waarde het kantoorgebouw uit 1939 verbouwd tot een hedendaags kantoorconcept. Er is gekozen voor kwaliteit en zorgvuldigheid, dit is onder meer terug te zien in de materiaalkeuze en afwerking. De hoofdentree aan de Zeven Alleetjes is weer in ere hersteld zoals de architecten dit tientallen jaren geleden bedachten. Ook is de indrukwekkende trap en hal met glas-in-lood raam weer zichtbaar voor bezoekers. Daarmee heeft het gebouw weer een levendige uitstraling gekregen."

>>Lees het hele nieuwsbericht van de gemeenten.

Open Monumentendag geopend

Zaterdag 9 september 2017 - Open Monumentendag - zijn we geopend voor publiek. Die dag is een deel van het gebouw vrij te bezichtigen en verzorgen we een aantal rondleidingen voor publiek om de bijzondere details van het gebouw te bekijken.