Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op:  Over de GGD

Filmpje over het project ‘Zelfmoord? Praat erover!’

Vanuit het project ‘Zelfmoord? Praat erover!’ is een filmpje gemaakt dat een inkijk biedt in het project en de vele partners die bij suïcidepreventie betrokken (kunnen) zijn. Behalve dat wij op deze manier willen laten zien waar wij aan werken, nodigen wij onze samenwerkingspartners van harte uit (ook) na te denken over ieders eigen kansen en mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan de preventie van suïcide. Wat zou jouw rol kunnen zijn? Want alleen samen kunnen we het taboe doorbreken om te praten over zelfmoord. En dat is zo belangrijk!

 

Bekijk het filmpje
Het filmpje ‘Zelfmoord? Praat erover! kun je bekijken op onze website, op de website van De Stentor en via Youtube.com. Via social media delen we deze week ook nog een trailer van het filmpje. Voel je vrij dit te delen! Heb je vragen of ideeën naar aanleiding van het filmpje? Neem gerust contact met ons op.

Tip: lees ook het interview in De Stentor van 14 januari 2019.

Speciale aandacht voor: ‘Suïcidepreventietraining gatekeeper’
Veel mensen vinden het moeilijk om te praten over suïcide en suïcidale gedachten. Speciaal hiervoor is de ‘Suïcidepreventietraining gatekeeper’ ontwikkeld (meestal ‘gatekeepertraining’ genoemd). De gatekeepertraining is een vaardigheidstraining en leert deelnemers om suïcidale gedachten te herkennen en om suïcide bespreekbaar te maken.

De gatekeepertraining is een belangrijk onderdeel van suïcidepreventie en het project ‘Zelfmoord? Praat erover!’ Binnen het project organiseren we in elke gemeente in de regio IJsselland in ieder geval één gatekeepertraining. De gemeente Ommen beet in november 2018 het spits af met een zeer betrokken groep deelnemers vanuit gemeente, onderwijs, politie, jongerenwerk en het gebiedsteam Samen Doen. Naast de trainingen binnen het project kunnen gemeenten of bijvoorbeeld scholen extra trainingen volgen via de GGD Academy.

Meer informatie? Neem dan contact met ons op.

 

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.