U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

GGD IJsselland hijst de regenboogvlag op Coming Out Day

woensdag, 11 oktober 2017

Vandaag, 11 oktober, is het Coming Out day. Op deze dag wordt landelijk aandacht besteed aan het moment dat een homoseksueel, lesbienne, biseksueel of transgender openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt: oftewel de coming-out.

GGD IJsselland vindt aandacht voor seksuele diversiteit belangrijk. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn en moet zich (sociaal) veilig voelen. Daarom hijsen we vandaag, zoals elk jaar, de regenboogvlag. Dit doen we samen met meer dan 150 gemeenten en veel scholen, bedrijven, provinciehuizen, ministeries etc.

Activiteiten door het hele land

Door het hele land vinden vandaag activiteiten plaats ter gelegenheid van Coming Out Day. Zo vindt er in Zwolle een regenboogsymposium plaats in het provinciehuis. Deelnemers zullen zich buigen over thema’s als LHBTI’s en onderwijs, inclusiviteit op de werkvloer, seksuele diversiteit in de zorg, LHBTI-beleid voor gemeenten etc. Verder is in Deventer een bijeenkomst over de positie van roze ouderen (LHBTI's). Deze wordt georganiseerd door 50Plus, COC Deventer en gemeente Deventer. De bijeenkomst vindt plaats op het stadshuis van Deventer van 14.00 uur tot 17.00.  Meer activiteiten zijn te vinden op de website van COC 

Alle middelbare scholen in de regio IJsselland hebben een regenboogvlag ontvangen. Deze kunnen zij vandaag laten wapperen.

Coming Out Day

Coming Out Day vond voor het eerst plaats in 1988 in de Verenigde Staten en sinds 2009 wordt er ook in Nederland aandacht aan besteed. Anders dan de Gay Pride of de Roze Zaterdag in Nederland vindt op Coming Out Day geen grote centrale viering plaats, maar worden er op meerdere plaatsen kleinere activiteiten georganiseerd.