Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD  Nieuws

GGD IJsselland houdt weer soa-prikactie in samenwerking met COC Zwolle

Vrijdag 19 oktober houdt team Seksuele gezondheid van GGD IJsselland weer een soa-prikactie in samenwerking met het COC in Zwolle. De GGD houdt haar prikactie tijdens ‘De Blije Borrel’ in Stadscafé Blij in Zwolle.

Blije Borrel

De Blije Borrel is een maandelijkse ontmoetingsavond gericht op ontmoeten, bijkletsen, borrelen en dansen voor lhbti personen (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender- en intersekse personen). Iedereen is welkom als je jezelf wilt kunnen zijn. De avond is een initiatief van COC Zwolle in samenwerking met Stadscafé Blij.

Samenwerking COC en GGD

Het COC Zwolle en GGD IJsselland hebben al vaker zo’n soa-prikactie georganiseerd. Harriette van Buel, verpleegkundige van GGD IJsselland: “Deze acties blijven hard nodig. Hepatitis B is vaak nog een grote onbekende. Mannen die seks hebben met mannen lopen meer risico hierop tijdens hun seksuele contacten. Voor hen is het vaccineren hiertegen dus erg belangrijk”.

Testen, vaccineren en voorlichten

Tijdens deze avond kunnen bezoekers zich gratis en anoniem laten testen op soa. Naast het testen op soa, geeft de GGD voorlichting en advies over veilig vrijen en kunnen bezoekers zich laten vaccineren tegen Hepatitus B.

De Blije Borrel is in de Blije Bovenzaal van Stadscafé Blij. De soa-prikactie is in ClubZo: in de kelder van Stadscafé Blij. GGD IJsselland is deze avond aanwezig van ongeveer 20.00 uur tot ongeveer 02.00 uur.

Meer informatie

Een afspraak maken voor het Soa spreekuur en / of een soa-test bij GGD IJsselland in Zwolle of Deventer is natuurlijk ook mogelijk. Kijk voor meer informatie op de website van GGD IJsselland: www.ggdijsselland.nl of bel voor een afspraak: 038 - 428 16 00.