Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD Nieuws

GGD IJsselland plaatst pop-up testlocatie in Genemuiden

Het aantal besmettingen in de gemeente Zwartewaterland, en met name in Genemuiden, is nog steeds hoog. Omdat er een grote testbereidheid is bij de inwoners, breidt GGD IJsselland de testcapaciteit uit. Er komt een pop-up testunit op het Havenplein in Genemuiden te staan, waar inwoners van Zwartewaterland zich vanaf vrijdag 26 maart dagelijks (behalve op zondag) kunnen laten testen. Daarmee vervalt de testlocatie van de GGD bij OK Vitaal.

“Testen is heel belangrijk in de bestrijding van het coronavirus. Het is dan ook te prijzen dat zoveel mensen in Zwartewaterland zich laten testen”, zegt Mariska Drewes, projectmanager COVID-19. “De wil is er zeker, om het aantal besmettingen omlaag te krijgen. Daar werken we samen aan; de inwoners, de gemeente, en wij als GGD. Nu we zien dat de vraag naar testen groot is, bieden we de inwoners graag ruimere mogelijkheden om zich gratis te laten testen.”

Afspraak maken
De testunit is geopend van maandag tot en met zaterdag van 09.00 uur tot 16.00 uur. Vanaf donderdag 25 maart kunnen inwoners van Zwartewaterland telefonisch een afspraak maken via 038 385 3020 (tussen 8.30 en 17.00 uur). Inwoners kunnen daarbij melden dat ze in Zwartewaterland wonen en graag in de tijdelijke testlocatie in Genemuiden getest willen worden. Uiteraard kan men zich ook nog altijd laten testen bij een van de andere locaties van de GGD. Een afspraak maken gaat dan via het landelijke nummer of via coronatest.nl.

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.