Wij gebruiken cookies

De cookies worden gebruikt voor onderzoek naar webstatistieken. Dat helpt ons om de site te verbeteren.

U bevindt zich op: Over de GGD Nieuws

GGD IJsselland sluit de tijdelijke testlocaties in Genemuiden, Staphorst en Raalte

De tijdelijke testlocatie in Raalte stopt per 27 april. Per 29 april sluiten de tijdelijke locaties in Genemuiden en Staphorst. “Het testbeleid is per 11 april aangepast en zelftesten is de norm geworden. Daardoor gaan we minder testen uitvoeren.” licht Bart Goldsteen (Projectleider testen GGD IJsselland) toe. Voor sommige mensen, zoals zorgmedewerkers en kwetsbaren, is het advies om nog wel een PCR-test bij de GGD te doen. Dat kan bij één van de andere testlocaties die open blijven in regio IJsselland. 

Zelftesten blijft belangrijk

Voor het testen bij klachten komt de verantwoordelijkheid meer bij mensen zelf te liggen. Vanaf 11 april hoef je na een positieve zelftest geen bevestigingstest meer te doen bij de GGD. De zelftest is een betrouwbaar en snel middel. Zelftesten is en blijft belangrijk, benadrukken ook de wethouders Gerrit Knol van de gemeente Zwartewaterland, Alwin Mussche van de gemeente Staphorst en burgemeester Martijn Dadema van gemeente Raalte. De testbereidheid in beide gemeenten was groot. Wethouder Gerrit Knol: “Daaruit blijkt dat onze inwoners hun verantwoordelijkheid nemen in het bestrijden van het virus. En daarmee verdienen zij een groot compliment. Helaas is het virus niet definitief verslagen en maakt het nog steeds mensen ziek. In sommige gevallen zelfs ernstig ziek. Daarom roep ik inwoners op om bij klachten zelftests te doen.” 

Inwoners van Zwartewaterland kunnen zelftests gratis afhalen op een aantal locaties. Aan de balie van het gemeentehuis en bij de bibliotheken in Zwartsluis, Hasselt en Genemuiden. Specifieke doelgroepen kunnen hiervoor ook terecht bij de Voedselbank en Vluchtelingenwerk. Ook bij de balie in het gemeentehuis in Staphorst kunnen inwoners gratis zelftesten afhalen. Bij gemeente Raalte worden gratis zelftesten beschikbaar gesteld in samenwerking met Humanitas Raalte en Leergeld Salland. Inwoners kunnen hiervoor contact opnemen met Humanitas Raalte via 0648161070. 

Testen bij de GGD

Voor sommige mensen is het advies om direct PCR-test te doen bij de GGD, zoals zorgmedewerkers, kwetsbare mensen, hun mantelzorgers en mensen die geen zelftest willen of kunnen doen. Voor hen blijft het mogelijk om een test bij de GGD te laten doen. Ook blijft de GGD-test beschikbaar voor mensen die een herstelbewijs nodig hebben om bijvoorbeeld te kunnen reizen.

Laten testen

Wil je je laten testen bij GGD IJsselland? Dan kun je snel en makkelijk een afspraak maken via coronatest.nl

GGD IJsselland omarmt moderne standaarden en technieken.
Uw webbrowser ondersteunt deze standaarden niet. Stap daarom over op een recente browser zoals Chrome of Microsoft Edge.